VALLE: — Vi har den siste tiden hatt flere narkotikasaker og gjort beslag på skolen. I dialog med skoleledelsen kom vi fram til at vi ønsket å gjennomføre en aksjon med hund, forteller lensmann i Valle og Bykle, Dag Hovden, til Fædrelandsvennen.

Fant hasj

Ifølge Hovden ble det i starten av forrige uke gjort flere beslag. De fleste elevene er myndige, men en av sakene knytter seg til en mindreårig elev.

— Det er snakk om mindre kvanta med hasj som er beslaglagt. I tillegg er noen tatt for bruk av narkotika.

Foreløpig er fire personer i politiets søkelys. Sakene vil trolig bli avgjort som såkalte foreleggssaker.

I tillegg til narkotika er det gjort funn av brukerutstyr i skolens internat.

Razziaen på onsdag ble gjennomført i skolens fellesareal. Det ble ikke gjort funn av narkotika, men hunden markerte på steder hvor det var benyttet narkotika.

— Hunden reagerte i den forstand at den identifiserte kjente luktstoffer. Dette var på steder vi visste at det var røykt hasj. Hunden bekreftet dermed det vi allerede hadde mistanke om, sier Hovden.

Fant narko på kveldsrunde

Rektor Birgitt Attestog er glad for at det ikke ble gjort ytterligere funn av narkotika under onsdagens aksjon. Hun sier kontakten med politiet oppstod etter at en vakt fant narkotika på en kveldsrunde.

— Vi tolererer ikke bruk av narkotika på skolen. For oss er det viktig å skape trygge rammer rundt elevene og vise at vi bryr oss. Jeg håper den siste tids funn av narkotika blir et engangstilfelle, sier Attestog til Fædrelandsvennen.

Attestog har vært rektor ved skolen i seks år og sier det aldri tidligere er gjort funn av narkotika.

— Vi følger nå opp saken gjennom samtaler med samtlige elever både individuelt og i grupper, sier Attestog.