Rettssaken i mars kan bli gjennomført i Skien fengsel dersom dommeren i Oslo tingrett godtar forslaget fra staten, melder NRK. Saken skal etter planen starte i mars 2016. Anders Behring Breivik stevnet i sommer staten ved Justis— og beredskapsdepartementet for soningsforhold som han mener bryter med menneskerettighetene. Rettssaken er berammet til 15. mars neste år, og skulle etter planen bli holdt i Oslo tingrett.

I høst ble det holdt et rettsforberedende møte der det ble tatt opp hvorvidt Breivik selv skulle få lov til møte i retten eller ikke.

Breiviks advokat, Øystein Storrvik, sa da at han mente det var viktig at retten fikk møte ham for å danne seg et inntrykk av hvordan han har det. Statens prosessfullmektig, advokat Marius Kjelstrup Emberland, mente at Breivik kunne delta på videolink fra fengselet.

Storrvik godtar imidlertid forslaget fra staten om en rettssak i fengselet. Han sier til NRK at han anser det som det mest realistiske alternativet og at det er bedre enn at Breivik forklarer seg via videolink. (©NTB)