Messi og Neymar var begge på scoringslista da byrival Espanyol ble slått 2-0 lørdag. Dermed har den katalanske storklubbens giftige spisstrio i fellesskap scoret 97 mål i alle konkurranser denne sesongen. Etter tirsdagens ligamøte med Getafe hjemme på Camp Nou kan tallet fort være høynet til 100. I så fall tangeres den gjeldende klubbrekorden satt av trioen Thierry Henry, Samuel Eto'o og Messi i 2008/09-sesongen. Den gang ble tallet nettopp 100 etter at Messi ledet an med 38 fulltreffere. Henry og Eto'o stoppet på henholdsvis 26 og 36. Mye skal til dersom ikke rekorden slås denne sesongen. Dersom Barcelona spiller seg til mesterligafinale på bekostning av Bayern München, har laget ni kamper igjen å spille denne sesongen.

Overveiende sannsynlig er det også at rekorden er et faktum allerede tirsdag. Middelhavsfarer Getafe har nemlig tatt kun ett poeng på sine tre siste kamper og synes ikke å være i sin beste form.

Messi, Suárez og Neymar har uansett motbevist dem som før årets sesong hevdet at Barcelona-laget ikke ville ha plass til tre så høyprofilerte spillere. Klubblegenden Johan Cruyff var blant dem som advarte om at det kunne bli for mange sjefer på banen. Den frykten har vist seg å være helt ubegrunnet. (©NTB)