— Det er en stor lettelse at domstolen har fortalt ham at de motsetter seg utlevering, sier Skahs franske advokat Vanessa Stein til nyhetsbyrået AFP.

Skahs norske advokat Brynjar Meling opplyser til NTB at han ikke kjenner til at det er kommet noen avgjørelse i saken. Meling har fått opplyst at en kjennelse først skal være klar 2. mai.

Men franske medier melder at kjennelsen falt i en domstol i Paris onsdag. Domstolen mener ifølge den franske nettavisen AuFait at Skah ikke vil få en rettferdig behandling i norsk rettsvesen.

Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst av norsk politi siden 2009. Han er siktet blant annet for vold og trusler mot sin ekskone, trusler mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og for å ha holdt tilbake sine og ekskonas felles barn, som nå er 17 og 21 år gamle, i Rabat i Marokko.

Khalid Skah ønsker selv ikke å kommentere kjennelsen, ettersom den ennå ikke er rettskraftig, opplyser Stein. Hun bekrefter at domstolen antydet frykt for at det norske rettssystemet ikke vil være upartisk dersom Skah utleveres. (©NTB)