Landsrådsleder for hjelpekorpsene, Ole Gladsø, gleder seg over årets statistikk.

— Det har vært en rolig påske med lite skader og aksjoner for landets hjelpekorps, og det er vi veldig glade for. Vi ser en sammenheng med tidligere år hvor påsken har kommet sent. Snømengdene er variert, og mange oppholder seg derfor i hagen eller har startet båtsesongen. Da blir det færre folk i fjellet og færre skader, sier han.

Samtidig minner Gladsø om at det har vært godt med folk der det har vært snø, og han gir flinke påsketurister deler av æren for det lave skadetallet.

— De som avslutter skisesongen i påsken, er sannsynligvis godt trent og har gjerne gått mye på ski igjennom vinteren. At de kjenner sine begrensninger og de lokale forholdene godt, medvirker nok også til gode tall. Så takk til fjellfolket for eksemplarisk bruk av fjellvettreglene, sier en fornøyd landsrådsleder.

I alpinanleggene er det tre ganger så mange skader på barn sammenlignet med voksne, mens det er de voksne som er mest utsatt ute i skiløypene. Med mye fint vær i sør har det også vært noen skader knyttet til sterk sol, både brannskader og symptomer på snøblindhet. (©NTB)