— Pasienten henvendte seg til kommunen for et par uker siden. Den ansatte ble innkalt til samtale. Deretter ble vedkommende suspendert, og saken ble straks politianmeldt, opplyser rådmann Svein Skisland.

Han vil ikke si hvilket av kommunens to sykehjem saken dreier seg om. Han vil heller ikke gå i detalj om hva overgrepene og de seksuelle forholdene skal dreie seg om.

Misbruk av stilling

Politiet opplyser at saken etterforskes som brudd på paragraf 193 i straffeloven: Den omhandler å skaffe seg seksuell omgang ved misbruk av stilling.

Rådmannen ønsker ikke å opplyse om det er snakk om en sykepleier, hjelpepleier eller annen ansatt ved sykehjemmet. Politikerne i administrasjonsutvalget ble orientert om saken i lukket møte forrige torsdag.

Ivaretar pasienten

— Vi har informert pårørende i saken, og vi har etablert et opplegg med oppfølging for pasienten dette gjelder. Vi ønsker å ivareta pasienten best mulig, samtidig som vi ikke ønsker å forhåndsdømme den ansatte, sier Skisland.

Kommunen har valgt å suspendere den ansatte med full lønn til politiet har kommet lenger i etterforskningen og klarlagt det strafferettslige og bevismessige

Unik sak

Etter hva rådmann Svein Skisland vet, er det første gang Vennesla opplever en overgrep-sak mellom en kommunalt ansatt og en eldre pasient på sykehjem.

Skisland sier at ubehagelige personalsaker fra tid til en annen dessverre vil oppstå i en kommune med over 1000 ansatte.

Lensmannen i Vennesla etterforsker ikke saken. Den er sendt videre til Seksuelle-overgrep-teamet ved felles kriminalenhet i Kristiansand. Leder for teamet, Eva Marit Gaukstad opplyser at saken er i en innledende etterforskning.

— Utover å bekrefte straffeparagrafen og at vi etterforsker denne saken, kan jeg egentlig ikke opplyse noe nå, sier Gaukstad.

Etter det vi får opplyst, har den mistenkte sykehjemsansatte ikke fått egen forsvarer ennå.