— Begravelsen er interessant for politiet i den fasen av etterforskningen vi er nå, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt.

Fredag 3. november 2000 ble Tina Jørgensen (20) begravet fra Hinna kirke. Politiet var til stede og filmet de sørgende.

— Vi gjør det for å få oversikt over folk som er der. I framtiden kan det vise seg å bli interessant, uttalte politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen til VG den gangen.

Blomsterhilsener, levende lys og gode minner preget Hinna kirke under begravelsen fredag 3. november 2000. 15 år etter gransker politiet opptakene de tok under begravelsen. Foto: Hansen, Alf Ove

Aftenbladet/Fædrelandsvennen får opplyst at en liten gjeng av Tinas bekjente fra Lyngdal var til stede i begravelsen.

Dømt for vold

Blant dem var den siktede 36-åringen som ført ble pågrepet for drapet og hans søster. Kvinnen, som døde for få år siden, er også dratt inn i saken gjennom opplysinger politiet har mottatt de siste ukene.

Angivelig skal kvinnen ha vært til stede ved åstedet på Sølyst, enten da Tina ble drept eller da liket av henne skulle gjemmes. Tina Jørgensen ble senere funnet skjult i en kum på parkeringsplassen ved Bore kirke.

I likhet med flere av siktede, er også den aktuelle kvinnen dømt for vold. Hun ble funnet skyldig i grov mishandling, etter å ha slått en mann med en vektstang i forbindelse med en uoverensstemmelse i det aktuelle ungdomsmiljøet i Lyngdal.

Ifølge NRK skal også den siktede lyngdølen (36) som meldte seg for politiet i Kristiansand ha vært i Tinas begravelse for 15 år siden. Dette har ikke Aftenbladet/Fædrelandsvennen fått bekreftet.

Flere fra Lyngdal

Politiet går nå gjennom opptakene fra kirken for å finne ut hvem fra Lyngdal som fulgte 20-åringen fra Stavanger til hennes siste hvilested. I tillegg til de tre som er knyttet til saken gjennom forklaringer, skal også flere andre lyngdalsungdommer ha vært til stede i Hinna kirke.

— De fire siktede ble alle kjent med Tina da hun ferierte i sørlandskommunen. Hun hadde i flere år tilbrakt somrene på Rosfjord Camping sammen med sin mor.

I kirken ble også Lyngdal nevnt i talen til ekskjæresten, som ble lest av kateket Kirsti Melangen:

«Minnene kan i alle fall ingen ta fra meg: I Lyngdal hvor vi var på hytta og du nikoste deg. Alle båtturene, kveldene med peiskos og kortspill. Hvor herlig vi hadde det i sammen, Tina».

Sitatet ble gjengitt av VG i deres reportasje.

Sivile spanere fra politiet fulgte nøye med da Tina Jørgensen ble begravet. Samtlige gjester ble filmet da de kom og gikk fra kirken.

Nekter straffskyld

Under torsdagens pressekonferanse på politistasjonen i Lagårdsveien ville ikke politiet si om mistanken mot noen av de siktede er styrket etter at de er blitt avhørt.

Fire menn i 30-årene fra Lyngdal er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen. Ingen av de siktede erkjenner straffskyld for forholdet i den alvorlige siktelsen.

Under pressekonferansen opplyste politiet at en gruppe etterforskere nå er på plass i Lyngdal for å avhøre vitner. Blant annet familie og bekjente av de siktede mennene.