Etter rapporter om vold og trusler og et opprør der inventar ved to avdelinger ved det lukkede internatet ble knust, dukket Arbeidstilsynet opp på Trandum.

I april kom tilsynet med varsel om pålegg for å sikre trygge arbeidsforhold, men Politiets utlendingsenhet (PU) har ikke klart å dokumentere at forholdene er gode nok, melder TV 2. Fristen for å svare tilsynet gikk ut i mai. Nå får ledelsen på Trandum frist til 1. desember med å etterfølge pålegg om blant annet å kartlegge risikoen for vold og trusler mot de ansatte og å sette inn tiltak for å redusere denne risikoen.

— Det er ansatte som frykter for sin egen sikkerhet, har hovedtillitsvalgt Carina Øisjøfoss i Norsk Tjenestemannslags avdeling på Trandum tidligere uttalt til kanalen.

Fungerende leder ved Trandum, Kristina Lægreid, sier PU er i gang med å rette opp svikten i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet. De har også fått pålegg om å sikre at overtidsbestemmelsene blir overholdt.

— Vi ser alvorlig på at vi får pålegg fra Arbeidstilsynet, sier Lægreid. Hun vedgår at det har vært for få stillinger til å dekke vaktplanene det siste halvåret, men sier det jobbes for å fylle opp stillingene. (©NTB)