Båtturistene Liss-Nora Nymo og Odd Furholt har heldigvis nok plass å boltre seg på. Det kan være greit når været ikke er helt på topp på båtferien. For værutsiktene for de neste ukene er ikke altfor oppløftende. Etter å ha lagt bak oss en periode med sol og grader opp mot 30-tallet på Sørlandet, viser prognosene at et lavtrykk vil gi en kjølig værtype de neste fire ukene.

— Har det helt topp

Ekteparet Nymo og Furholt, som bor i Kristiansand, har planer om å tilbringe det meste av sommeren i båten.

Da de ankom gjestehavna i Lillesand tirsdag ble de tatt i mot med regnbyger og langt kjøligere vær enn hva forrige uke bød på.

Men de depper ikke av den grunn.

— Vi har det helt topp. Vi legger oss ikke under dyna fordi det er dårlig vær, sier Liss-Nora Nymo, som opprinnelig er fra Nord-Norge.

— Du er vel vant til litt dårlig vær du?

— Ja, men jeg er ganske pysete av meg og liker det varmt og godt. Men jeg synes faktisk vinteren er den fineste tiden å være i båten på.

Ekteparet Liss-Nora Nymo og Odd Furholt koser seg på båtferie til tross for gråvær. Foto: Rebecca Trondsen

— Mange koselig butikker

Da det regnet som verst tirsdag kveld satt de to inni båten og koste seg med sildesmørbrød fra Skagen.

— Vi får tida til å gå med å gjøre andre ting. Det er bare å kle seg og gå ut og finne på noe. Det er så mange koselig butikker og kafeer i Lillesand, så det er mye å finne på her. Det er en koselig by bare å gå rundt i også, sier Nymo.

Hun har også sikret seg ved å ta med en bunke med bøker i båten.

— Jeg er en lesehest, så jeg har alltid med meg bøker.

Det ligger mange båter i havna i Lillesand sentrum. Foto: Rebecca Trondsen

— Får nok ikke sommeren i fjor

Heller ikke mannen Odd Furholt fortviler over det dårlige været som har kommet inn over sørlandskysten.

— Vi får nok ikke den samme sommeren som i fjor, men det er en del av å feriere i båt. Man vet aldri hvordan været blir. Heldigvis har vi god plass i båten, sier han.

Furholt og kona har vært mye i Lillesand opp gjennom årene.

Etter å ha vært i Lillesand går turen videre til Grimstad. Deretter skal de to til Sandefjord der de skal delta på landsstevne for Forbundet Kysten der båteiere fra hele landet er samlet.