For Kristelig Folkeparti er livet ukrenkelig fra unnfangelse til naturlig død. Debatten viser at KrF trengs som aldri før!

Mennesket har en særstilling i skaperverket og det kristne synet på menneskeverdet er konstant og uavhengig av egenskaper, etnisitet eller funksjonsnivå. For KrF har et foster samme menneskeverd som et født liv, og har derfor samme rett til vern og beskyttelse som det fødte liv. Dette er grunnen til at KrF fortsatt skal stå i kampen mot abort, og gjøre alt for å redusere de ca. 15.000 abortene som i dag er pr. år i Norge.

Etisk og faglig

Debatten den siste tiden har gått på om abortloven fra 1975 virkelig kan tolkes slik at man kan åpne for fosterreduksjon der det er tvillinger eller trillinger i mors mage. Legestanden mener at dette er faglig uforsvarlig. Helsedepartementet og Justisdepartementet sier ja. KrF og legestanden står på et tydelig etisk og faglig nei.

KrF konstaterer at H, Frp og Ap mener at selvbestemmelsen i loven går foran alt, og dermed vil man ikke se på noen endringer på tross av etiske problemstillinger og faglige råd rundt fosterreduksjon.

KrF og legestanden står på et tydelig etisk og faglig nei.

På årsmøtet til KrF for Vest-Agder sist lørdag fremmet jeg en resolusjon mot fosterreduksjon som ble enstemmig vedtatt. I den ble det også slått fast at KrF vil forsvare livet fra unnfangelse til naturlig slutt.

KrF må stå tydelig opp for sine verdier. Vi er et verdiparti tuftet på de bibelske verdier og har blant annet menneskeverdet, familien, nestekjærlighet, solidaritet, omsorg og valgfrihet som viktige pilarer i samfunnet.

KrF et tydelig verdiparti

Den som har fulgt med i den politiske utviklingen hos partiene på Stortinget, ser at det nå ikke er nevneverdig forskjell mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet i etiske spørsmål. Det gjør at verdisaker ikke gjør det lettere for KrF å velge side i framtiden.

KrF skal bruke tiden utover til å meisle sitt program for de neste fire år. Programmet blir vedtatt på Landsmøtet til våren. Da håper jeg tiden blir brukt godt til å vise at KrF fortsatt er et tydelig verdiparti.

Slik det er i dag gir samfunnet mest av alt inntrykk av at Norge er en humanistisk og sekulær stat.

I navnet vårt er kristelig med. Vi har et klart kristent ståsted! Dette må være tydelig også i framtiden. I en flerkulturell tid der mennesker kommer til Norge med ulik religiøs bakgrunn, er det viktig at vi holder vår kristne tro og arv høyt i ære og at våre nye landsmenn skjønner at det er et kristent land de kommer til. Slik det er i dag gir samfunnet mest av alt inntrykk av at Norge er en humanistisk og sekulær stat.

I Grunnloven står det om «vår kristne og humanistiske arv», og om hvordan troen har formet verdier som vi i dag tar for gitt. Denne arv kan vi være stolte over.

I en tid som denne trengs et tydelig og solid KrF. Det blir vi stadig minnet om, nå sist gjennom det oppståtte ønske om retten til fosterreduksjon.