Liket ble funnet uten overkropp i denne våtdrakta. Foto: Kripos

— Levningene skal begraves på gravplassen i Farsund fredag formiddag, bekrefter kirkeverge Even Eftestøl til Lister24.

Begravelsen finner sted drøye 13 måneder etter at liket ble skylt i land på Jølle, vest på Lista. Politiet trodde først at det var en dykker som hadde omkommet. Liket ble obdusert, men matchet ikke savnede personer.

Dagbladet oppklarte saken

I fjor sommer meldte Dagbladet at liket som ble funnet i våtdrakta var en 28 år gammel syrisk flyktning med navn Shadi Omar Kataf. Mannen ble identifisert etter at riksavisen klarte å spore opp den avdødes søster i en tyrkisk by nær grensen til Syria og levere DNA-prøver.

— Prøvene Dagbladet har levert, bekrefter at det en søskenrelasjon, og vi regner saken som oppklart, sa Per Angel, politioverbetjent og leder av ID-gruppa i Kripos.

Ville svømme 34 kilometer

Grunnen til at han druknet er trolig at han sammen med kameraten Mouaz Al Balkhi (22) forsøkte å svømme fra Calais i Frankrike til Dover i England, altså over den 34 kilometer lange engelske kanal. Kameratens lik ble skylt i land på øya Texel i Nederland den 27. oktober.

Dagbladet-journalisten er forøvrig nominert til Skup-prisen for artikkelen Våtdraktsmysteriet, som handler om hvordan Kataf og Al Balkhi druknet.

Gravlegges uten familie

Kirkevergen forteller videre til Lister24 at begravelsen vil foregå uten familie til stede.

- Det er visstnok en søster som har kommet seg til Tyskland. Hun har ikke fått oppholdstillatelse, og får dermed ikke reisedokument til å reise i Schengen, forteller Eftestøl.

Derimot er det ventet at en del personer fra det muslimske miljøet i Farsund kommer til begravelsen. Det samme gjør Dagbladet-journalisten som har jobbet med saken.

— Seremonien blir ledet av en imam fra Kristiansand eller en syrer fra Farsund, opplyser Eftestøl til lokalavisen.

Liket ble funnet uten overkropp i denne våtdrakta. Foto: Kripos