KRISTIANSAND: — Det er riktig at NOV-konsernet er i ferd med å bygge en boreutstyrsfabrikk i Russland. Vi i NOV Norway har ikke noe med det å gjøre, fordi den skal fremstille utstyr til landrigger. Vi arbeider jo bare med offshoreutstyr, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø hos bore- og løfteutstyrsprodusenten NOV Norway på Dvergsnes i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Nordbø forteller videre at landriggene som skal utstyres fra den russiske NOV-fabrikken, også skal operere i Russland når de er klare til innsats. Og altså på fast grunn, ikke mer eller mindre gyngende hav.

Det Houston-baserte NOV-konsernet tilbyr ellers markedets antagelig bredeste spekter av utstyr til utvinning av olje og gass, både på land og offshore.

Konsernets ledende stilling er fremfor alt et resultat av en lang serie oppkjøp, deriblant det Bjarne Skeie-dominerte Hydralift for 1,7 milliarder kroner i oktober 2002. Nylig luftet konsernsjef Clay Williams tanker om at det kan bli enda flere oppkjøp, nå som det elendige markedet gir gunstige muligheter.

Les også:

NOVs samarbeidspartner Mace har lagt ut denne videoen om prosjektet på Youtube: