England styrte førsteomgangen mot Russland i Marseille, men hadde slitt lenge da Tottenham-talentet Dele Alli skaffet frispark i farlig posisjon et drøyt kvarter før slutt. Fra 17 meter skrudde klubbkamerat Eric Dier ballen i nettet, en scoring som skapte elleville jubelscener på tribunen.

Dermed virket det som England skulle styre mot sin første seier i en åpningskamp i et EM noen gang, men på overtid stjal Russland med seg ett poeng. Russerne holdt trykket oppe etter en dødball og Vasilij Berezutskij headet ballen i en bue over Joe Hart. Deretter fikk Denis Glusjakov fikk ballen i mål.

Roy Hodgson og hans engelske mannskap ligger dermed to poeng bak naboene fra Wales, som slo Slovakia 2-1 tidligere på kvelden.

Det var knyttet spenning til hvordan England kom til å fremstå i sin 4-3-3-formasjon, men de hvite dominerte de første 45 minuttene fullstendig med energi, vilje og høyt tempo.

Wayne Rooney styrte mye av det som skjedde fra sin nye midtbanerolle, mens spesielt høyresiden med Kyle Walker og Adam Lallana plaget et tregt og aldrende russisk forsvar gjennom hele omgangen. (©NTB)