VENNESLA: Egentlig skulle han hatt seks måneders ubetinget fengsel, skriver tingrettsdommer Anita Jarvoll Hekneby i dommen. Men siden politiet har brukt uvanlig lang tid på saken, gjøres 60 dager av straffen betinget.

Politiet fant 36 cannabisplanter hjemme hos 45-åringen i januar 2015. Først 1. mars 2016 ble det tatt ut tiltale.

En «liggetid» på ett år mener dommeren er på grensen til brudd på Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Hun minner om at 45-åringen ikke kan lastes for at det er kø ved analyseavdelingen hos Kripos.

Ble tatt på toget

45-åringen ga en delvis tilståelse da han ble tatt. Det var liten vits i noe annet.

Politiet måtte tørke en del av cannabisplantene før de ble sendt til Kripos for analyse. Det var i januar 2015 at hasjplantasjen i Øvrebø ble oppdaget. Foto: Kjetil Samuelsen

Hjemme hos mannen fant politiet hele 36 cannabis-planter, som i tørket tilstand ville gitt over 2,2 kilo materiale. I tillegg fant politiet 99 gram tørket cannabis og 70 gram toppskudd. Hasjplantasjen ble oppdaget etter at 45-åringen hadde satt seg på toget i Kristiansand for å besøke venner i Stavanger. Fra hans ståsted hadde han maks uflaks.

Politiet gjennomførte en rutinekontroll med narkotikahund. I 45-åringens medbrakte sekk ble det funnet ni gram hasj og 45 gram marihuana.

Stjal strøm

Politiet konkluderte med at de ville hjem til 45-åringen for å ransake huset hans. Da tilsto 45-åringen og sa at han hjemme hadde en hasjplantasje og at han også stjal strøm fra Agder Energi.

Samlet hadde han stjålet strøm for 16.150 kroner, viste etterforskningen.

45-åringen har benektet at han drev med cannabisplanter for å selge videre rusmidler. Han har opplyst at han skulle bruke alt selv, fordi han trenger smertestillende etter en alvorlig sykdom.

Kjørte påvirket

45-åringen er også dømt for å ha kjørt i påvirket tilstand i Songdalen i februar 2015. I tillegg til fengsel, mister mannen retten til å kjøre bil i to år. Han får også en bot på 35.000 kroner