— Solyd er et resultat av noen som savnet noe, sier Kim Melby.

Han er en av tre arrangører bak Solyd, en heldags utekonsert som går av stabelen på Odderøya førstkommende lørdag. Etter at programmet på utescenen er ferdig, fortsetter festen inne på Vaktbua.

Melby forteller at programmet blir sjangermessig bredt. Dagen starter på formiddagen med reggae, og avsluttes med techno. I løpet av programmet skal publikum loses gjennom både chillout, jazz, funk, soul og disco. Blant annet.

Fra Berlin til Vaktbua

Han er ekstra fornøyd med å ha booket et live-set med den Berlin-baserte DJ-en Alexander Skancke.

— Jeg kjeftet meg til å få det, sier han og smiler.

Ifølge Melby blir et annet høydepunkt live-set med Jarle Bråthen.

— Men jeg gleder meg egentlig til alle, på forskjellige måter, sier han.

Melby blir også selv å se på scenen, under aliaset DJ Kim Young iLL. Han mener tiden var overmoden for å få i gang et sted hvor byens undergrunnsmiljø kunne vise fram hva de driver med.

Stå-på-vilje

— Det er veldig mange bra musikere og DJ-er i Kristiansand, også innenfor de sjangrene som ikke nødvendigvis er lettest å spise. Vi ble lei av at alle pratet om å få til noe, og tok ansvar selv. Vi fikk litt nok av «tar det i morgen»-holdningen.

- Jeg gleder meg til alt, på forskjellige måter, sier Kim Melby om programmet på Solyd. Foto: Eli van der Eynden

Da Solyd ble et faktum, var imidlertid byens musikkmiljø straks på pletten.— Det er utrolig mye stå-på-vilje hos folk. Det er en fantastisk fin gjeng som er med og arrangerer, driver med billettsalg og rigging og alt sånt.

Det handler om musikk, og ikke noe annet

Kim Melby

Han forteller at arrangementet er et resultat av ivrig drodling med to venner en sen lørdagskveld. Men ulikt mange andre lyse idéer fra de små timer, ble denne fulgt opp søndag morgen. De to medarrangørene er fotograf Saona Puth og DJ og produsent Stian Mikkelsen. Sistnevnte blir også å se på scenen, under navnet SoundSAM.

— Vi samarbeider om alt. Den som har tid og er gira på å gjøre oppgaven gjør den, forteller han.

Arrangementet foregår på Vaktbuas utescene. Han forteller at det ikke var et tilfeldig valg.

— Vi ville være ute, og ville være på et sted med et publikum som kunne være interessert i det vi driver med. Samtidig er det et sted flere burde oppdage. Vi følte vår måte å jobbe på var lett å kombinere med Vaktbua, så det var logisk å sette det opp der, forteller Melby.

Noe nytt

Utescenen har plass til 200 mennesker, og Melby forteller at over halvparten av billettene er solgt.

— Målet er å gå i null, og å kunne fortsette neste år. Det handler ikke om cash. Det handler om musikk, og ikke noe annet.

Han håper også det dukker opp folk som ikke har et forhold til navnene på plakaten fra før.

— Jeg håper folk har lyst til å se noe nytt, så skjønner de fort at det ikke er skummelt, bedyrer Melby.

Arrangøren har god kontroll på nervene noen dager før konsertstart, og gleder seg først og fremst til lørdag.

— Det er veldig lite høytidelig. Kanskje dukker det plutselig opp en musiker på scenen under et DJ-set. Vi har en plan, men vi er ikke redde for å endre på den, sier han.