— Vi fikk full tilgang til bilen for noen dager siden og er i ferd med å sende den til California for videre gjennomgang, sier kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland til Teknisk Ukeblad.

Ifølge Agderposen skulle egentlig bilen undersøkes av forsikringsselskapet Gjensidige og Tesla sammen.

— Vi fikk beskjed om at Tesla hadde kommet frem til en avtale med bileieren og da var ikke bilen vår lenger, sier informasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll til avisa.

Teslaen tok fyr

Det var første nyttårsdag at en Tesla tok fyr og brant helt ut ved en ladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad. Eieren hadde parkert bilen og satt i hurtigladeren. Kort tid etterpå stod bilen i full fyr.

— Bilen var helt overtent da brannmannskapene kom fram. Det eneste vi kunne gjøre var å sperre av området og kjøle med skum, fortalte vakthavende overbefal Steinar Olsen i Østre Agder brannvesen til Fædrelandsvennen etter brannen.

Ladestasjonen "frikjent"

Forrige uke ble det kjent at Havarikommisjonen avsluttet granskingen av brannen i Teslaen.

— Vi har ikke funnet konkrete, fysiske feil på ladeenheten, og har sånn sett «frikjent» den. Det ser ut til at årsaken kan ligge i en teknisk feil i bilen, men vi har ikke konkludert ennå, sier lensmann Odd Holum i Risør, som har overlatt saken til forsikringsselskapet Gjensidige og Tesla.

Brannen i Teslaen skal være unik på verdensbasis.