— De kan ikke ha etterforskningsansvaret dersom de selv etterforskes, sier advokat Vidar Lind Iversen til avisen.

VG avslørte i forrige uke at politiet under etterforskningen av en narkoliga de mener ble ledet av Metkel Betew, ga politiagenter tillatelse til å innføre 50 kilo hasj. Stoffet ble til slutt solgt på gaten i Oslo. Politiet fikk klarsignal fra en statsadvokat til lovbruddet.

Lørdag ble det klart at Spesialenheten for politisaker skal etterforske saken, og nå krever flere av forsvarerne til de narkosiktede mennene at etterforskningen av den opprinnelige saken må flyttes.

— Slik saken nå står, kan det tenkes at seksjon for organisert kriminalitet har en spesiell interesse av resultatet av etterforskningen. Vi kan selvsagt ikke si at dette faktisk er tilfelle, men det er nok å tenke tanken for at man bør vurdere habiliteten, sier Lind Iversen, som forsvarer en av to norsk-eritreiske brødre som er siktet i saken sammen med den tidligere Nokas-dømte Metkel Betew.

Sammen med advokat Arve Ringsbye, som forsvarer den andre broren, har han sendt en begjæring til Riksadvokaten om å vurdere politiets habilitet. (©NTB)