Av de ni nordmennene som var på hotellet som ble angrepet har tre valgt å avbryte ferien og reise hjem, sier Apollos kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera til NTB.

— Vi har snakket med hver og en som er der for å høre hvordan de ser videre på ferien sin. De har også blitt tilbudt å bytte hotell, men bare et fåtall har valgt det. Det er så mye politi og sikkerhet på Bella Vista Hotel nå at de føler seg trygge der, sier Rivera.

Av de totalt 90 skandinavene på hotellet har 22 valgt å avbryte ferien og reiser hjem natt til søndag. Av de resterende har mellom 40 og 50 valgt å bytte hotell, mens de øvrige vil bli på hotellet, sier kommunikasjonssjef Glenn Bisgaard i Apollo Rejser i Danmark.

Angrepet på hotellet skjedde fredag kveld og utspant seg over bare fire minutter. En svensk og to østerrikske turister ble knivstukket av to gjerningsmann før sikkerhetsvakter skjøt dem. En av gjerningsmennene, en 21 år gammel mann, ble drept da han forsøkte å flykte. Den andre gjerningsmannen ble alvorlig skadd.

— Vi følger Utenriksdepartementets reiseråd og avventer nå om disse vil bli endret for Hurghada, sier Beatriz Rivera til NTB. (©NTB)