Agnes Kittelsen 00005 (2).jpg
Regissør Erik Skjoldbjærg møtte også opp på førpremieren i april. Foto: Kristian Hole

— «Pyroman», i regi av Erik Skjoldbjærg, får sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september. Thrilleren, basert på Gaute Heivolls prisbelønte bok «Før jeg brenner ned», skal vises i seksjonen Contemporary World Cinema, skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Toronto Filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler, som viser 300 filmer fra mer enn 60 land. Festivalen regnes som en av filmindustriens viktigste arenaer for kjøp og salg av film.

- Det føles bra

Regissør Erik Skjoldbjærg møtte også opp på førpremieren i april. Foto: Kristian Hole

Filmens regissør, Erik Skjoldbjærg, er storfornøyd med at «Pyromanen» er inkludert på årets program.

— Det føles veldig bra med internasjonal premiere i Toronto for en så kunstnerisk og ambisiøs film som «Pyromanen». Filmfestivalen er Nord-Amerikas viktigste for filmbransjen og samtidig også en publikumsfestival. Sjelden merker jeg sterkere entusiasme for film enn i billettkøen og i spørrerunden etter visninger på Toronto Film Festival, sier Skjoldbjærg i pressemeldingen. Regissøren har tidligere vist fram både «Pionér», «Insomnia» og «Prozac Nation» på festivalen ved tidligere anledninger.

- Historien rørte meg

Agnes Kittelsen 00005 (2).jpg

«Pyromanen hadde norgespremiere 22. april. I filmens hovedroller finner vi skuespillere som Trond Nilssen, Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Per Frisch og Liv Berhoft Osa.— Det menneskelige aspektet ved historien rørte meg. Det lavmælte. Følelsen av at noe er galt, men man tør ikke helt å snakke om det. Følelsen av å ikke passe inn. Heivoll har beskrevet det på en veldig nær og fin måte. Filmmanuset fortalte også veldig mye med små virkemidler. Ting er ikke så direkte, de ligger og skurrer slik at man forstår at det er noe der. Det var veldig interessant for meg, sa Kittelsen til Fædrelandsvennen før premieren i april.