Kjempehiten «Not Ready to Make Nice» på plata «Taking the long way» er et direkte svar på angrep mot Dixie Chicks for gruppens kritikk av president George W. Bush. Trioen vant søndag beste sang-Grammy foran nesene på blant andre hip-hop-diva Mary J. Blige og den britiske balladesangeren James Blunt.Blige, som var nominert til hele åtte Grammy-priser, måtte nøye seg med tre, blant dem prisen for beste R&B-sang med «Be Without You» og beste R&B-plate for «The Breakthrough».

Det ble ingen priser på Norges kandidater ved årets Grammy-fest, koret Ensemble 96 med albumet «Immortal Nystedt» eller pianisten Leif Ove Andsnes og Berlinerfilharmonikerne med Rachmaninovs pianokonserter nummer 1 og 2. Tidligere «American Idol»-vinner Carrie Underwood ble kåret til beste nye artist, og vant også en Grammy som beste kvinnelige countryvokalist. — Dette viser at jeg ikke bare kan føle meg som en bedre musiker og låtskriver, men som et bedre menneske, sa en tårevåt Underwood etter kåringen.

Årets kåring ble preget av mange gamle og velkjente navn, med rockegruppen Red Hot Chili Peppers som vinnere i kategorien beste sang og beste show med «Dani California». Veteranene i The Police ble hilst med stormende jubel, da de for første gang på 20 år spilte sammen i et større show. (©NTB)