Fem strender på den nordøstlige kysten av USA ble stengt i helgen. Tusenvis av amerikanere som hadde sett for seg badeliv og avslapning på Labour Day mandag, måtte finne seg i at flere hvithaier satte kjepper i hjulene. Haifrykten fikk en ekstra dimensjon ettersom Steven Spielbergs berømte «Haisommer» ble innspilt i samme område på 70-tallet. Ifølge The Times ble tre store hvithaier observert langs kysten ved byen Chatham, og badeforbud ble øyeblikkelig iverksatt. President Barack Obama ferierte nylig ved Chatham.

Jaws

Spielbergs film skremte vannet av kinopublikum i 1975, og innspillingen foregikk i Martha's Vineyard, rundt åtte mil unna Chatham. Innbyggerne og feriegjestene på filmens fiktive Amity Island løp hylende bort fra stranden i filmen. Ifølge filmdatabasen Imdb.com ble statister betalt for å løpe hylende rundt på stranden. I helgen var det lite løping og skriking, men desto flere flokket til strendene for å forsøke å få et glimt av haiene. Ifølge The Daily Express viste amerikanske tv-stasjoner glimt fra «Haisommer» i nyhetssendingene om haiobservasjonene.

President

I filmen gjorde de lokale myndighetene en tabbe da de bestemte seg for å holde strendene åpne. Den tabben gjorde altså ikke myndighetene denne gangen.

Her er traileren fra «Haisommer»: