Se video: Eklund brøt sammen

STOCKHOLM: Rettssaken ble innledet i en strengt sikret sal i tingretten i Stockholm mandag. Drapet på Engla skjedde i Stjärnsund ikke langt fra Falun i Dalarna-regionen, men av sikkerhetshensyn er saken flyttet fra Falun til Stockholm.

Säkerhetssalen i Stockholm har skuddsikkert glass mellom tilhørerplassene og rettslokalet med vitneboks og tiltalebenk. En avmagret Anders Eklund tok plass på denne benken. Ifølge avisen Expressen han har gått ned 17 kilo i vekt i varetektsfengselet.

Så ned

Eklund satt for det meste og kikket i papirene på tiltalebenken da rettssaken ble innledet mandag morgen. Bare nå og da kikket ham opp fra plassen ved siden av sin forsvarer, stjerneadvokaten Leif Silbersky.

Han snakket med jevn og rolig stemme da aktor i saken spurte ham ut om hva han gjorde i den midtsvenske byen Falun junidagen i år 2000 da Pernilla Hellgren døde. Han så aktor rett i øynene da han fortalte at han dro inn til byen for å spise og høre musikk.

Ifølge forklaringen hadde de to sex, noe som han nå innrømmer ikke skjedde frivillig fra hennes side, men etterpå truet hun med å anmeldte ham for voldtekt.

– Da la jeg henne ned på bakken og tok strupetak på henne, sa Eklund i retten.

«Ikke meningen»

– Det var ikke meningen at hun skulle dø, sa Eklund, som inntil da hadde virket nesten uberørt av situasjonen. Men på dette tidspunktet var han gråten nær.

Tidligere har han hevdet at samleiet han hadde med Hellgren skjedde frivillig fra hennes side.

Mandagens rettsmøte var viet drapet på Hellgren. Senere skal retten ta for seg drapet på Engla Juncosa-Höglund, som Anders Eklund har tilstått at han voldtok og drepte. Før helgen ble han formelt ble satt under tiltale for disse forholdene.

Pernilla Hellgrens pappa Christer Lundin var til stede i rettssalen i Stockholm mandag. Han sa til nyhetsbyrået TT at det har vært tøft å lese nye oppslag om Eklund i avisene nesten hver dag, og at han synes det er godt saken nå endelig kommer opp til rettslig behandling.