Den amerikanske popstjernen Michael Jackson er i et alvorlig økonomisk uføre. Bare dager etter at han ble tvunget til å selge sin private fornøyelsespark Neverland, venter nye utgiftsposter for den omstridte artisten.

Kontraktsbrudd

Det er sønnen til kongen av Bahrain, Sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, som saksøker Jackson, fordi han mener artisten ikke har levert et album sjeiken har finansiert, melder den engelske avisen Guardian

Saken skal for retten mandag, og får sjeiken gjennomslag for kontraktsbruddet, kan den fra før gjeldstyngede Jackson bli tvunget til å betale ham nærmere 45 millioner kroner.

Selvbiografi

Sjeiken påstår at Jackson har mottatt forhåndsbetaling for å skrive og spille inn nytt musikkmateriale, men at han aldri har fullført sin del av avtalen. Jackson skal også ha forpliktet seg til å skrive en selvbiografi.

Som en del av avtalen skal Jackson dessuten ha mottatt en ny Rolls Royce til en verdi av 800.000 kroner.

Jackson og sjeik Abdullah ble kjent da artisten besøkte Bahrain i 2005, kort tid etter rettsaken der han ble frikjent for påstander om overgrep mot barn. Etter dette oppgjøret var Jacksons rykte og økonomiske situasjon i ruiner, og han har siden mottatt jevnlige betalinger fra sjeiken, ble det hevdet i retten.

(Fædrelandsvennen / Aftenposten)