– Til sommeren skal vi servere flere av klodens aller største stjerner på Bystranda, men det er også veldig gøy å kunne by på unge, norske artister som alle gjør det ekstremt bra på hver sin kant. De siste årene har gitt oss en revolusjon innen norsk musikk, og Unge Ferrari har vært en av ledestjernene med sitt særskilte musikalske uttrykk og utpregede sceneshow, skriver Palmesus-sjef Leif Fosselie i en pressemelding.

I tillegg til Unge Ferrari er også 24 år gamle Ruben fra Harstad hentet inn til årets strandfest. Nykommeren kan skryte av over 60 millioner strømminger på Spotify, samt tittelen «Årets nykommer» på P3gull.

Det siste navnet som ble sluppet i dag er sunnmørsartisten Amanda Tenfjord, som har gjort seg bemerket, også i England, med låter som "First Impression», «No Thanks» og «Let Me Think».

Av norske artister er også Highasakite og hitkometen Alan Walker tidligere bekreftet til årets strandfest, som braker løs 5. og 6. juli.

– Sjangeruavhengig

Unge Ferrari er ikke et ukjent fjes for sørlendinger. De siste årene har han spilt på både Østsia og Kick Scene. Til sommeren er det Bystranda som står for tur. Foto: NTB Scanpix

Selv om Palmesus er kjent for å ha flere artister og dj-er innenfor EDM (elektronisk dansemusikk) øverst på plakaten, skriver Fosselie videre i pressemeldingen at strandfesten skal by på en variert miks av artister, og ikke låse seg i en spesifikk musikksjanger.

– Palmesus skal være og har alltid vært en ‘crossover’, som betyr at vi på mange måter er sjangeruavhengig. Stranda skal by på noe for enhver smak, og være en opplevelse som blåser deg av banen og som i løpet av dagen og kvelden øker i styrke og omfang – og da er det viktig for oss med god variasjon fra artister med kjente hits og god energi. Nettopp det føler vi at vi har lyktes med også i år.

Den nederlandske superstjernen Tiësto er en av artistene som lover å spre god energi på Bystranda i sommer.

Tiësto har blitt kalt gudfaren av elektronisk musikk. Til sommeren er han klar for Bystranda. Foto: NTB Scanpix

– Jeg er superklar for Palmesus! Jeg har sett alt av filmmateriell fra de andre DJ-ene som spilte der i sommer, så jeg ga klar beskjed til agenten min om at vi virkelig måtte få til å spille på den festen, sier Tiësto i et presseskriv.

Nylig signerte Palmesus også en avtale med Universitetet i Agder, om å samarbeide for å skape flere jobbmuligheter for nyutdannede musikkstudenter i byen. Les saken her.

Slik ser lineupen ut

Highasakite, med vokalist Ingrid Helene Håvik i spissen, returnerer til Palmesus i år. Foto: FVN Arkiv

Palmesus-puslespillet for sommeren begynner altså å ta form. Nedenfor kan du se en komplett liste over alle artister som foreløpig er hentet inn til årets runde på Bystranda.

  • Tiësto

  • The Chainsmokers

  • Marshmello

  • Macklemore

  • Alan Walker

  • Highasakite

  • Unge Ferrari

  • Ruben

  • Amanda Tenfjord