Victoria Heggelund, Ingvild Holmdal Hansen og Tobias Bøksle. Foto: Erling S. Hægeland
Sofie Balstad og Eleni Prebensen. Foto: Erling S. Hægeland
Konferansier Ulrikke Benestad. Foto: Erling S. Hægeland
dans5.jpg Foto: Erling S. Hægeland

KRISTIANSAND: — Jeg hadde aldri forventet at det skulle vare så lenge, sier Sharron Roberts. Med en klump i halsen.

I helga feirer hun at det er tjue år siden hun startet Sharrons dansestudio i Kristiansand. Den gang med 200 elever. I dag er det tallet nærmere tredoblet.

Lørdag ble jubileet markert med en stor forestilling med hundrevis av dansestudioets nåværende og tidligere elever i Kildens konsertsal.

Dansespirer

Backstage møtte vi de fire år gamle dansespirene Julie Lohne Roslund og Margit Bygland. De har visst allerede bestemt seg for ikke å snakke så mye med pressen. Men de kan bekrefte hva som er det aller morsomste med å danse.

Julie Lohne Roslund og Margit Bygland viser noen dansetriks backstage. Foto: Erling S. Hægeland

— Kle seg ut.De to var blant 450 barn i alle aldersgrupper som fremførte blant annet "Peter Pan" og "Askepott". Og selv om de ikke var så interesserte i å snakke med journalister, var de svært ivrige etter å vise fram dansekunst.

Hedre Roberts

Det er noen år siden Ingunn Olsen Høgetveit var i deres bittesmå dansesko. Hun danset hos Sharron Roberts i femten år, fra hun var fem. Nå er hun operasanger i Bergen, men tilbake for å hedre sin tidligere lærer.

— Det var utrolig nyttig, det ble en slags kulturskole for meg - og en viktig plattform for veldig mye av det jeg har gjort senere. Jeg underviser litt i dans nå og merker at jeg er veldig preget av det jeg har lært av Sharron. Dessuten var det en tid som resulterte i mange gode vennskap, sier Høgetveit, som også synes det er stas å få være et forbilde for de yngre danserne.

— Det er gøy å være tilbake i miljøet og se de unge danserne som er her nå. Det virker som om vi har betydd noe for dem, og det er veldig rørende, sier hun.

Liv Lystad og Ingunn Olsen Høgetveit (foran). Bak: Tonje Marie Jakobsen, Christine Leer Salvesen og Ulrikke Benestad. Foto: Erling S. Hægeland

Liv Lystad var med som danser fra starten i 1993, og ut videregående. Hun fulgte dansedrømmen videre, og underviser nå i Drammen og Lier som dansepedagog.— Jeg ville aldri hatt den jobben hvis det ikke hadde vært for Sharron. Hun har lært meg mye om å jobbe med andre, jobbe hardt, stå på for å nå sine mål og det å ta kritikk - i tillegg til selve dansingen, forteller Lystad.

20 år til

Da Roberts startet dansestudioet i 1993 dreide det seg om moderne dans, klassisk, jazz og stepp. Nå er det utvidet med blant annet pilates, yoga, hiphop, afro og latino. Studioet har sju ansatte og nærmere 600 elever. Og aldersspennet er stort.

Sharron Roberts. Foto: Erling S. Hægeland

— Man kan danse fra man er 18 måneder og til man ikke kan gå lenger. Den eldste hos oss nå er vel 75, sier Roberts, som også forteller at dansen er på hobbynivå for de fleste, men mange velger også å ta det videre.- Noe av det som er så morsomt med jubileumsforestillingen er at mange av dem vender tilbake. Det er veldig stas. Nå satser jeg på at det blir 20 år til, for dansemiljøet står sterkt i Kristiansand. Og når jeg ser hvor gøy ungene har det, så betyr dette veldig mye for meg. De trener ikke bare en gang i uka, mange av disse ungene bor nærmest i dansestudioet, forteller Roberts.