— Vi har bare fått ett Dreamliner-fly så langt, og det er ikke tatt stilling til hva vi skal gjøre med de andre. Men det er naturlig å tenke seg at også de blir registrert i Irland, med mindre det kommer regelendringer her hjemme, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.

Norwegian la fredag ut bilder av det nye Boeing 787 Dreamliner-fly på Facebook. Flyet har bilde av kunstløperstjernen Sonja Henie på halen. Bildet viser også flyets kjennetegn. Bokstavene El-LNA viser at maskinen er registrert i Irland, melder TV 2. Skånvik sier at det er naturlig å registrere det første flyet i Irland siden det, og det neste som skal leveres, eies av leasingselskap med kontorer i Irland.

Norwegian har bestilt åtte Dreamliner-fly. Ytterligere to skal leveres i løpet av året. Kommunikasjonsdirektøren regner med at den første Dreamlineren kommer til å bli satt inn i langdistanseflyging i midten av august. Norwegian har opprettet ruter fra Norge til Bangkok, New York og Fort Lauderdale.

Skånvik sier at selskapet gjerne skulle ha registrert sine fly i Norge, men at de ikke kan gjøre det slik regelverket er i dag. (©NTB)