VIDERE: Miriam Masecha Mwanga sang Dolly Partons "Jolene". Det sikret henne semifinaleplass. 18-åringen skal i aksjon onsdag 20. februar. Foto: THOMAS REISÆTER/TV 2

KRISTIANSAND: Steffen Jakobsen (22) fra Grimstad, Miriam Masecha Mwanga (18) fra Kristiansand og Kenn Rune Rydningen (30) fra Froland var onsdag kveld blant de 40 deltakerne som gikk videre til semifinalene i årets Idol-konkurranse.

Det er stort for meg å komme videre. Om jeg ryker nå, er jeg fornøyd med å ha vært blant de 40 beste , sier Steffen Jakobsen til Fædrelandsvennen.

Dette er veldig gøy. Det kom egentlig som et sjokk på meg, for jeg trodde ikke jeg skulle gå videre , sier Miriam Masecha Mwanga.

De to sang henholdsvis "I Need A Dollar" og "Jolene" i onsdagens TV 2-program, og begge imponerte dommerkvartetten nok til å sikre seg en plass i semifinalene.

Vi fikk velge mellom fire sanger. Jeg hadde hørt "I Need A Dollar" et par ganger, og den passet mitt stemmeleie , sier 22-åringen fra Grimstad, som satte ut dommer Kurt Nilsen da han presenterte sin dype bassrøst for første gang, under utvelgelsesauditionen i Oslo.

Se Steffen Jakobsens Oslo-audition her

Både Jakobsen og Mwanga skal i aksjon under semifinalen som sendes onsdag 20. februar. Hva de skal synge da er foreløpig en hemmelighet, men begge gleder seg. Og da er det ikke dommerne som bestemmer, men tv-seerne.

— Det blir en ny sjanse til å vise hvem jeg er. Jeg skal holde koken hele veien, og bare være meg selv, sier Jakobsen.

VIDERE: Miriam Masecha Mwanga sang Dolly Partons "Jolene". Det sikret henne semifinaleplass. 18-åringen skal i aksjon onsdag 20. februar. Foto: THOMAS REISÆTER/TV 2

Det er gøy å ha kommet så langt, og jeg er i en gruppe med mange flinke og populære deltakere. Det er min sjanse til å gi alt og vise hva jeg er god for. Så jeg håper folk stemmer på meg, i hvert fall i Kristiansand , sier Mwanga, som til daglig går i tredjeklasse på allmennlinja på Kristiansand Katedralskole Gimle.- Jeg så mye på de første utgavene av Idol, med Kurt og Jorun. Men etter hvert dabbet interessen litt av. Nå er jeg en av deltakerne selv. Det er ganske sykt egentlig, sier 18-åringen.

I løpet av de tre neste ukene skal de 40 semifinalistene bli til ti finalister. Fra hver av de fem semifinalene går to deltakere videre til finalerundene som starter 8. mars.

Fokuset nå er Idol. Dette kan forandre min fremtid, slik at jeg kan leve av det, med turneer og skriving av sanger. Jeg har allerede fått en del spillejobber, og har noe å gjøre fremover om jeg skulle ryke ut tidlig , sier Jakobsen.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å komme i kontakt med den siste semifinaleklare sørlendingen, Kenn Rune Rydningen.