I år tok Marit Larsen full kontroll over sin egen karriere ved å starte eget plateselskap. Etter fire popalbum med mange hitlåter mellom 2006 og 2014, valgte hun å markere det 1. april i år med EP’en, «Joni Was Right». Her er del 2, og om litt skal de ti låtene som danner disse to utgivelsene samles på CD og vinyl.

Det låt fint sist, og det gjør det også denne gangen når Marit Larsen nærmer seg Joni Mitchell sitt typiske folk/country-uttrykk. Hun byr på fem låter, akkurat som forrige gang. Åpneren er selve tittelkuttet. Velklingende og ålreit. På «Bluebelle Mountain» beveger Larsen seg i bluegrass-land, mens hyggen fortsetter med den trivelige, fengende og enkle, «The Circles».

MaritLarsenPlatecover.jpg

Beste låt er nok likevel «Winter Never Lasts Forever», som er naken, harmonisk og stemningsfull. «Shelby Avenue» avrunder det det hele på en ålreit måte, og det er lett å sitte igjen med samme inntrykk som sist, nemlig at dette både er fint og koselig, men uten den store brodden og uten de helt store melodiene. Kristoffer Lo, fra Highasakite, blåser litt liv i arrangementene her og der, uten at det betyr så mye fra eller til.Marit Larsen er flinkere til å skape fengende pop enn folkcountry som dette. Hun spiller nok noen av sine pophits også når hun gjør konsert i Buen kulturhus i Mandal 23. september.