HORTEN: Det opplyser politiet i en pressemelding, der de også offentliggjør navnene på de omkomne, skriver Aftenposten.no:

  • Pilot Haakon Hassel Bergerud, Dilling, 34 år

  • Frode André Bjørkli, Oslo, 31 år

  • Nikolai Bleness, Oslo, 41 år

  • Beate Tangstrøm Rutledal, Oslo, 28 år

Klokken 01.42 ble den siste av de fire omkomne hentet opp. De er fraktet til sykehuset i Vestfold, sier operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no.

Dykkerne og resten av redningsmannskapet tok deretter pause før de starter arbeidet med å heve vraket av helikopteret.

— Arbeidet med å heve helikoptervraket starter kl. 9, sier politistasjonsjef Bent Bjune til Aftenposten.no.

Helikopteret ble lokalisert på rundt 15 meters dyp ved 20-tiden, i samme område som redningsmannskapene hadde funnet en vrakdel, og kort tid etter ble alle omkomne funnet.

Helikopteret av typen Robinson R.44 Astro som var i følge med helikopteret som styrtet i Oslofjorden ved Horten onsdag, sto onsdag kveld parkert ved Hortenhallen. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX) Foto: Scanpix

Gikk gjennom isen

Det var onsdag like før klokken 14.30 et helikopter styrtet og gikk gjennom isen rundt 100 meter utenfor havnebassenget i Horten. Om bord i helikopteret befant det seg én pilot og tre passasjerer.Ulykken skjedde da to helikoptre tilhørende selskapet Midt Norsk Helikopterservice var på vei fra Melsomvik til Oslo, og det ene plutselig fikk problemer.

Onsdag ettermiddag og kveld deltok politi, ambulanse, brannvesen og Kystvakten i søket. Tåke, kulde, is og strøm i vannet gjorde redningsarbeidet vanskelig, men ved 20-tiden klarte dykkere å ta seg ned til helikoptetet.

Det var tett tåke da helikopteret styrtet, men overfor Aftenposten.no vil ikke politistasjonssjef Bent Bjune ved Horten politistasjon spekulere i årsaken til ulykken. Personene som satt i det andre helikopteret er avhørt som vitner.

Statens havarikommisjon for luftfart er på plass i Horten. Parallelt med politiets etterforskning har den ansvar for å finne ut hvorfor helikopteret styrtet.

NRK-kjendis satt i helikopteret bak

I helikopteret som ikke styrtet satt Trond Myhre, fast huspianist i det populære TV-programmet «Du skal høre mye», melder NRK.

Tre av de savnede er Myhres kolleger i eventfirmaet Trond & Trond. Myhre satt sammen med en kollega i det andre helikopteret, og ble vitne til at kollegene styrtet i sjøen.

STYRTET: Redningsmannskaper er her på vei ut til havaristedet utenfor Horten, der et helikopter med fire personer ombord styrtet onsdag. Bildet er tatt om ettermiddagen. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX Foto: Scanpix