ARENDAL: Tirsdag ble det kjent at Tinnitusklinikken ved Sørlandet sykehus er tildelt 438.000 kroner fra ExtraStiftelsen, til prosjektet "Økt tinnituskompetanse via e-læringskurs".

– Det er mange som går rundt med tinnitus som har behov forkunnskap om sykdommen. Vi ønsker å bidra til å dekke dette behovet, sierprosjektleder Ingrid Nordal Kristoffersen til Fædrelandsvennen.

Styrke kompetansen

Gjennom prosjektet "Økt tinnituskompetanse via e-læringskurs" er målet å styrke kompetansen om tinnitus hos helsepersonell både innen primær— og spesialisthelsetjenesten. Prosjektet tar for seg tinnitusutredning og -behandling samt veiledning av tinnituspasienter.

– Vi ønsker attinnitusrammede møter helsepersonell med god kompetanse innen tinnitus, både iprimær- og spesialisthelsetjenesten. Pasientgruppen opplever dessverre ikkealltid at dette er tilfelle per i dag, sier prosjektlederen.

Kunnskap på internett

Prosjektlederen håper prosjektet vil bidra til å bedre situasjonen for tinnitusrammede. Hun forteller at de også jobber med å utvikle en internettside, slik at de kan gjøre kunnskapen om tinnitus tilgjengelig for flere.

– Mange utenfor Agderfylkene søker behandling vedtinnitusklinikken ved Sørlandet sykehus, fordi avdelingen er kjent for å ha godkompetanse på fagfeltet.

God tinnitusbehandling burde finnes mange andre steder også,påpeker Kristoffersen.

Hun forteller at E- læringskursetsom skal utvikles vil være tilgjengelig på landsbasis. Prosjektlederen mener det er viktig at helsepersonell deler kompetanse og erfaringer, slik at de kan gjøre hverandre bedre.

ExtraStiftelsen er en stiftelse bestående av 28 frivillige organisasjoner, som eier og fordeler overskuddet fra Extra-spillet. Overskuddet går til frivillige organisasjoners helseprosjekter.