Dette beslaget ble gjort tidlig natt til 23. oktober etter at narkotikahunden Ally hadde markert for narkotika både i pallekassa på en trailer og på den 36 år gamle danske vogntogsjåføren. Hasjen ble funnet i til sammen fem bager i kassa og en i førerhuset. Hunden markerte også på askebegeret der det ble funnet 8 gram amfetamin. Trailersjåføren fikk også beslaglagt 80.000 danske kroner som mistenkes å stamme fra kriminell virksomhet, melder Tollvesenet.

Fem dager senere, på formiddagen den 28. oktober, fant tollerne til sammen 92,1 kilo hasj i et serbisk vogntog. Den 46-årige serbiske sjåføren forklarte at han hadde fått beskjed om å levere lasten direkte i Oslo og at dette var grunnen til at han ikke deklarerte ved grensepasseringen. Narkotikahunden Storm fattet imidlertid interesse for vogntoget og markerte for funn allerede før det hadde kjørt inn i kontrollhallen.

Det første av de til sammen fem beslagene ble gjort 21. oktober da det ble funnet pakker med 16,7 kilo hasj og 1,3 kilo marihuana-jointer i hjulbrønnen på den norskregistrerte bilen til en 46-åring som hadde kjørt riksvei 118 over den gamle Svinesund-brua.

På ettermiddagen 23. oktober fant tollerne på Svinesund 2,5 kilo marihuana i bilen til en polsk statsborger som hadde også valgt å kjøre gamleveien over grensa. Samme kveld avdekket tollerne 5,8 kilo hasj da de sjekket trillekofferten til en rumener som var passasjer i en polskregistrert buss.

Men også tidligere i oktober ble det gjort narkotikabeslag på Svinesund. Natt til 12. oktober fattet tollerne mistanke til en 37-årig tysker sa han skulle besøke søsteren på Sørlandet, men noe særlig mer utfyllende informasjon om henne kunne han ikke bidra med. (©NTB)