— Vi ønsker alle å styrke Hellas. Vi vil gi all mulig hjelp til Hellas, slik at vi ikke vil få dårlige nyheter måned etter måned, sa statsminister Angela Merkel da hun tirsdag fikk besøk av sin greske kollega i Berlin. Hun understreket også at Tyskland har stor respekt for den innsats Hellas gjør når det gjelder å få til strukturelle endringer i sin økonomi.Den greske lederen ba på sin side om at det må bli slutt på å straffe og refse Hellas. Samtidig fremholdt han at landet gjør alt det kan for å redusere statsgjelden.

— Den vedvarende kritikken som rettes mot Hellas, er svært frustrerende. Frustrerende, ikke bare på et politisk nivå, hvor det gjøres en overmenneskelig innsats for å innfri de strenge målene i en stadig dypere resesjon, men frustrerende også for grekerne som gjør disse smertefulle oppofringene og vanskelige endringene, sa Papandreou.

Han hadde tirsdag møter med Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin. De to er begge under hardt press på hjemmebane og er i ferd med å miste mye oppslutning på grunn av tiltak de forsøker å gjennomføre for å håndtere gjeldskrisen i Hellas og andre land i eurosonen. (©NTB)