ÅLGÅRD: — Ungdommene ble observert i veikanten ved Statoil-stasjonen i bunnen av bakken, noen hundre meter nord for der ulykken skjedde noe senere. Vitnene lurte på hva ungdommene gjorde ute så seint på natta. sier lensmann i Gjesdal, Ingrid Eik, til Aftenbladet.no.

Politiet ønsker mandag ettermiddag å komme i kontakt med disse ungdommene som ble sett sittende i veikanten langs E39 på Ålgård ved 03.30-tiden natt til lørdag.

— Samtidig vet vi at det var et arrangement ved Værtshuset rett ved ulykkesstedet samme natt. Vi ønsker også å komme i kontakt med folk der som kan ha sett noe, sier lensmannen.

MC-fører truffet

Motorsyklist Tommy Klaussen ble rundt klokken 04.16 natt til lørdag slynget av sykkelen etter at han kjørte inn i et tau noen hadde strukket over europaveien mellom Værtshuset og Shell-stasjonen på Ålgård.

MC-føreren ble truffet i brysthøyde, men ble til alt hell ikke alvorlig skadet. Sykkelen ble imidlertid skadet.

— Saken er utrolig alvorlig. Vi skulle gjerne visst hvem som finner et så vanvittig og livsfarlig påfunn, sier lensmann i Gjesdal, Ingrid Eik.

(Les mer under bildet)

Lensmannskontoret har startet etterforskning og har avhørt Klaussen.

— En drosjesjåfør har forklart at han tidligere på natta oppdaget at det var trukket et tau over veien. Han fjernet tauet. Den eller de som har gjort dette har strukket opp tauet igjen etter dette, sier lensmannen.

Tauet er i Danmark

— En bilist som kom bak motorsyklisten så det som skjedde, og tok med seg tauet i bilen til Danmark fordi han var redd tauet kunne bli brukt flere ganger, sier lensmannen.

Lensmannen kjenner ikke til lignende saker der tau er spent over europaveien gjennom Gjesdal.

— Vi ber om at folk som har opplysninger i saken tar kontakt med politiet, sier lensmann Eik.

(Les mer under bildet)

Kunne kappet hodet

MC-fører Tommy Klausen priser seg lykkelig over at det ikke endte verre.

— Det virket helt urealistisk at noen skulle være så lemfeldig med andres liv og helse, og ville utsette helt tilfeldige mennesker for livsfare. Jeg finner det helt utrolig. Hadde tauet vært litt høyere oppe kunne det tatt hodet. Dette er så ubetenksomt.

— Selv om man tar seg noen øl og blir litt vill og gal, er det ikke stuerent å sette andres liv i livsfare. De må tenke seg litt om før de gjør den type ting, fortalte Tommy Klaussen til Aftenbladet etter den dramatiske ulykken natt til lørdag.