Kvinnen tok ut kontanter og overleverte til ukjente personer. Hun nekter straffskyld, og hevder overfor Dagbladet at hun handlet i god tro.– Jeg ble lurt, og er i sjokk over å bli tiltalt, sier 43-åringen til Dagbladet.

I juli i fjor oppdaget Nordea at kontoen til en av Norges rikeste kvinner hadde blitt tappet for om lag 62 millioner kroner. Bedrageriet ble oppdaget mens ytterligere 25 millioner var i ferd med å bli overført til banker i Dubai.

Bedrageriet skjedde ved at bakmenn brukte en kvinne forkledd som kontoinnehaveren og en bankansatt som medhjelper. Seks personer er til nå dømt for grovt bedrageri i saken.

Pengene ble overført til firmakontoer den tiltalte kvinnen disponerte i De forente arabiske emirater. Ifølge tiltalen tok kvinnen ved 29 anledninger ut store kontantbeløp fra kontoene, totalt 52,8 millioner kroner, kort tid etter overføringene fra Norge mellom 20. juli og 2. august 2010. Pengene ble tatt ut i forskjellige bankfilialer og overlevert til antatte bakmenn basert i Dubai før svindelen i Oslo ble rullet opp.

Den norskpakistanske kvinnen er oppført som eier og leder i et lite Dubai-basert selskap som driver konsulentvirksomhet for norske aktører som mangler lokalkunnskap i emiratene.

43-åringen har hele tiden fastholdt at hun i fjor sommer trodde hun gjorde oppdrag for norske investorer som skulle kjøpe eiendom i Dubai, og at hun aldri forsto at mennene hadde kriminelle hensikter. (©NTB)