Moren er blant annet tiltalt for gjentatte ganger å ha sperret sin fem år gamle sønn inne uten mat, drikke og mulighet til å gå på toalettet, skriver Romerikes Blad.– Gutten har vært gjennom en rystende form for barneoppdragelse, som det gjør inntrykk på meg å lese om. Et alvorlig overgrep, sier bistandsadvokat Per Ove Marthinsen, som representerer den nå sju år gamle gutten, til avisa.

Den 37 år gamle moren fra Øvre Romerike bestrider ifølge advokat André Kvakkestad at det hun har gjort, er så ille som ser ut i tiltalen. Hun forklarer innesperringen med at dette er noe hun har plukket opp fra flere TV-programmer om barneoppdragelse.

– Moren har benyttet seg av «time outs» da hun har kommet i situasjoner der hun selv ikke har klart å roe ned gutten. Hun bestrider at disse har vart så lenge som det politiet mener, men erkjenner at de har vart noe lenger enn de burde, sier Kvakkestad.

Ifølge bistandsadvokat Marthinsen mener politiet og barnevernet at «time outen» enkelte ganger ha vart fra etter frokost til morgenen etter, og som regel fra ettermiddagen og fram til morgenen etter.

Rettssaken mot moren starter i Øvre Romerike tingrett 28. april. Strafferammen for brudd på familievoldsparagrafen er fire års fengsel. (©NTB)