— Vi holder fast ved den tidligere vurderingen om at de sju medlemmene i kommisjonen, som selv sa de var habile, fortsatt er det og i stand til å behandle rapporten fra Torgeir Husby og Synne Sørheim, sier leder for Den rettsmedisinske kommisjon Tarjei Rygnestad til NRK onsdag ettermiddag.

Den rettsmedisinske kommisjon ble tirsdag bedt av Oslo tingrett om å redegjøre for habiliteten til lederen av sin psykiatriske gruppe, Karl Heinrik Melle.

Oslo tingrett må nå gå gjennom redegjørelsen, og det er ventet at de involverte partene vil møte til en drøfting i retten på fredag. Etter det vil retten ta stilling til om Melle og resten av gruppen kan fortsette arbeidet med å gjennomgå Breivik-rapporten.

Det ble stilt spørsmål ved habiliteten til Melle etter at det kom fram opplysninger som kunne tyde på for nære vennskapsbånd mellom Melle og Torgeir Husby, som er en av de to psykiaterne som har vurdert terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Melle og seks andre psykiatere har som oppgave å gjennomgå og vurdere den faglige kvaliteten i den rettspsykiatriske erklæringen. (©NTB)