SAO PAULO : Uttalelsen kommer fra Valerie Nicolas – jenta som voktet det franske målet sist Norge og Frankrike møttes i en VM-finale, på Lillehammer i 1999. FØLG KAMPEN: Norge — Frankrike kl 20.15

— Selv om Mariama Signate og Allison Pineau er ute med skader, kan Frankrike fortsatt slå Norge – men det blir ikke den samme kampen, sier Nicolas til aftenposten.no. Hun snakker dansk etter mange år i Viborg og Ikast, men foretrekker å bli intervjuet på engelsk.

— Jeg tror Norge vinner, men jeg er også sikker på at de andre franske jentene kommer til å heve seg etter det som har skjedd, sier 36-åringen, som i sin tid spilte sammen med blant andre Gro Hammerseng og Katja Nyberg i Ikast. Fra Viborg dro hun da Katrine Lunde Haraldsen kom.

To gode forsvar

Valerie Nicolas holdt nesten på å ordne fransk gull da Frankrike spilte sin første VM-finale i 1999. Da hadde hun faktisk flere redninger enn selveste Cecilie Leganger, men Kjersti Grini greide hun ikke å stoppe. Grini sørget ett minutt før slutt for at det ble ekstraomganger – og i ekstraomgangene var tidenes toppscorer i Norge aller best.

— Jeg glemmer aldri den kampen. Det var selvfølgelig surt å tape, men vi var likevel glade. Vi hadde kommet til vår første finale, sier Nicolas, som spår en jevn kamp i Ginásio Estadual Geraldo José da Almeida søndag kveld.

— Både Frankrike og Norge har gode forsvar, men det franske forsvaret er svekket når Pineau er borte, fastslår Valerie Nicolas.

Fantastisk blomstring

Fransk håndball har opplevd fantastiske oppgangstider de siste 20 årene. Så sent som i 1989 spilte Norge og Frankrike i B-VM for herrer. Siden den gang har franskmennene tatt OL, VM- og EM-gull og er for tiden verdens beste lag.

På damesiden var VM-finalen i 1999 det første store. I VM 2001 ble det tap for Norge i kvartfinalen, mens det hittil eneste gullet kom i Kroatia i 2003. I forrige VM, i Kina i 2009, kom Frankrike til finalen, men tapte mot Russland.

I 2011 blir det minst sølv, kanskje gull?