VIKERSUND: Johan Remen Evensen klinket til med et svev på hele 243 meter i Vikersundbakken fredag ettermiddag, og satte dermed ny verdensrekord.

I en buss like i nærheten satt kona Marita Søvik Evensen sammen med deres datter på 3,5 måneder.

— Helt fantastisk

- Jeg fikk akkurat ikke sett hoppet. Jeg satt i en buss og spiste da han hoppet. Det er så kaldt her, så vi måtte inn i bussen for å varme oss litt, forteller lyngdølen til fvn.no.

Hun fikk imidlertid raskt beskjed om at han hennes mann nå har hoppet lengst i verden.

FIKK DATTER: Johan Remen Evensen og Marita Søvik Evensen giftet seg sommeren 2008. I høst fikk de en datter. (Foto: Privat)

— Det er helt fantastisk. Han har jobbet så hardt for dette, og så får han det så bra til. Jeg har vært helt målløs den siste timen, sier Søvik Evensen.

Svevde i åtte sekunder

Kjempehoppet, som kom i den første treningsomgangen, er fire meter lenger enn Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica.

Men bare en time senere satte han igjen ny rekord. I kvalifiseringen forbedret han verdensrekorden til 246,5 meter.

— Det er bare helt utrolig. Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg bestemte meg for å klinke til fra toppen av. Det blir vanskelig å nullstille seg etter dette. Kanskje er det mulig å stå på fem meter lenger ned i bakken, og denne rekorden blir trolig slått, sa Johan Remen Evensen til NTB etter sitt første hopp.

Og foran kvalifiseringen klarte han akkurat det.

— Å nullstille seg etter et slik hopp er ikke noe man trener på. Derfor valgte jeg å stå over den andre treningen og tok meg en spasertur. Jeg klarte å forberede meg som vanlig, sier Evensen.

Da fvn.no snakket med kona i 19-tiden, hadde hun fortsatt ikke fått gitt ektemannen rekordkysset.

— Jeg har bare snakket med ham på telefon. Han virket veldig rolig, sier 24-åringen fra Lyngdal.

Til Lyngdal

Også svigerfaren fra Lyngdal, samt Johan Remen Evensens far og bror, var til stede da moldenseren svevde inn til verdensrekord.

— Vi er mange som skal feire med ham. I morgen er det enda flere, både slekt og venner, som skal opp i bakken, forteller Marita Søvik Evensen.

De to giftet seg sommeren 2008, og fikk i høst en datter sammen. De bor for tiden i Oslo, men planen er at hele familien skal gjøre lyngdøler av seg med tiden.

— Det blir nok Lyngdal etter hvert, det kan man si, flirer Søvik Evensen.