Pracon er fylkessekretær for AUF Telemark og har skrevet bok om sine opplevelser på Utøya i fjor. Oslo tingrett dømte mandag Pracon til 180 timers samfunnstjeneste og 10.000 kroner i erstatning til ett av ofrene, melder TV 2. Pracon erkjente straffskyld for å ha slått ned en mannlig pubgjest slik at han falt i bakken, for så å fortsette å sparke ham i hodet da han lå nede. Etterpå slo han til en kvinne som kom til for å stanse volden. Hun fikk et kutt ved neseroten og måtte sy seks sting.

— Uansett hvilken dom jeg får i morgen vil jeg godta straffen. Det jeg gjorde var galt og kan ikke bortforklares, men jeg håper vi alle tar til oss viktigheten av god hjelp etter ulykker og traumer, skrev Pracon på sin Facebook-side mandag kveld, selv om han ifølge TV 2 da hadde fått forkynt dommen.

Pracons psykolog Kjell Magne Håkonsen mente i retten at opplevelsen fra Utøya kan forklare volden. Han forklarte at klienten har typiske symptomer på posttraumatisk stresslidelse.

— Det kan være en forklaring, men ikke en unnskyldning for det som skjedde, sa Håkonsen. Han mente Pracon kan ha kommet i en situasjon der basale reaksjoner om å forsvare seg, slo inn. (©NTB)