I sin tale til Frps landsstyre lørdag sa hun at det er naturlig at målingene svinger i urolige tider, og at det er naturlig at velgerne søker til trygge havner i krisetider.

– Frp blir straffet ford vi aldri har hatt regjeringsmakt sa hun, og roste finansminister Kristin Halvorsen (SV) for å ha vært flink til å skape ro og trygghet i en krevende situasjon.

– Men velgerne går ikke til de rødgrønne fordi de fører rødgrønn politikk. SV får ikke økt oppslutning fordi regjeringen fører SV-politikk, men heller fordi den ikke gjør det, sa hun.

– Når folk får summet seg, vil ropet på konkrete løsninger høres, og det er vi som har svarene på morgendagens utfordringer, fortsatte hun.

Silkehanskene av

Partiformannen innvarslet en tøff politisk debatt fram mot valget.

– Nå er det igjen Frp mot røkla. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har tatt av silkehanskene og da gjør vi det samme

Hun kom med en advarsel til mulige samarbeidspartier etter valget og sa at tålegrensen for hva Frp kan finne seg i av usaklige angrep er i ferd med å bli nådd.

– I mange år har vi arbeidet for å få til et realistisk regjeringsalternativ til de rødgrønne tuftet på reell respekt mellom de partiene som søker samarbeid. Nå ser det ut til at H, V og KrF ønsker et sentrum-høyre samarbeid og spekulerer i at Frp skal falle på plass, sa Jensen, for så å slå kategorisk fast at Frp ikke vil støtte en regjering den selv ikke er en del av.

Hun kom med det hun kalte en stille bønn til Høyres leder Erna Solberg om å være med på å dempe språkbruken i en tid da «retorikken blir vel tøff».

– Skattelettelser svaret

Siv Jensen brukte en stor del av talen til å gjennomgå finanskrisen og konkluderte med at regjeringspartiene ikke har svaret Frps hovedløsning er omfattende skattelettelser.

– Det er viktig å løfte blikket for å se hva som skjer om frykten får feste seg.

Vi må fjerne frykten og normalisere situasjonen. Det er ingen grunn til at folk skal slutte å leve, sa hun.

Hennes svar er skattelettelser. Jensen avviser at det handler om enten skattelettelser eller velferd.

– Det er skattelette som gir velferd. Det er det viktigste grepet vi kan gjøre for at hjulene skal gå rundt, sa hun til stor jubel.