— Mine fiender vil gjerne at jeg skal framstå som grådig. Det blir bare for dumt, sier Infantino i et intervju med magasinet Le Matin Dimanche søndag.

Det har den siste tiden versert rapporter om at den ferske presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) får en årslønn på rundt to millioner sveitsiske franc, tilsvarende rundt 17 millioner norske kroner.

— Jeg har aldri stjålet noe, Alt jeg har oppnådd her i livet, har jeg jobbet hardt for, sier Infantino.

Sveitseren opplyser at han fortsatt ikke har ferdigforhandlet egne lønnsbetingelser i den nye jobben.

— Jeg skal gladelig vise fram alle detaljer, og da vil dere se at beløpet ikke er så høyt som de to millionene det spekuleres om i mediene, sier Infantino.

Avviser gransking

46-åringen, som overtok sjefsansvaret i FIFA i februar, har lovet å lede fotballens øverste organ med åpenhet og ærlighet som to viktige rettesnorer.

Tidligere denne uken kom det også rapporter i tysk presse om at Infantino kunne risikere å bli suspendert fra presidentjobben. Årsaken var ifølge avisen Die Welt at sveitseren urettmessig skulle ha beordret sletting av et lydopptak fra et viktig FIFA-møte.

Avisen hevdet videre å kjenne til at FIFAs etiske komité i øyeblikket ser på saken, men fredag tilbakeviste komiteen det selv.

— Dersom det jobbes med å få noe destruert, må det være meg, sier Infantino i søndagens intervju.

Han opplyser videre at en ulovlig kopi skal ha blitt tilvirket av det omdiskuterte og konfidensielle lydopptaket. Denne har han bedt om at blir destruert.

— Originalen er i trygge hender, og vil stå til disposisjon for myndighetene, sier sveitseren.

Overrasket over Blatter-info

Fredag ble det også kjent at tidligere FIFA-president Sepp Blatter, forbundets tidligere generalsekretær Jerome Valcke og den sparkede økonomidirektøren Markus Kattner skal ha beriket seg selv med rundt en halv milliard kroner i bonuser og lønnsgoder de siste fem årene.

I søndagens intervju kaller Infantino de opplysningene «overraskende, for å si det mildt».

Sveitseren har nå beordret en intern gransking og forventer at resultatene av den foreligger «snart». (©NTB)