Det ble noen sekker med klær etter hvert. Cecilia Brækhus koste seg. Foto: Veslemøy Rysstad.

I helgen har hun pakket klær sammen med 12 barnevernsbarn fra to barnehjem i Oslo. Ungene i alder 6 til 12 år syntes det var topp at tøffingen Brækhus kom og var sammen med dem.

Selv har hun gjennom mange år engasjert seg i organisasjonen «Bring children from street», og det var i den forbindelse at hun brukte tiden sammen med «Ung Oslo», en organisasjon som også har arbeidstrening for ungdom.

— Det var de som kom til oss, sier Brækhus og sikter til «Ung Oslo» som Eivin Sundal har startet og er leder for. Han ville ha Brækhus på laget.

Gir styrke

— Jeg er selv barnehjemsbarn og har fått bare det positive i livet. Cecilia er også barnehjemsbarn før hun ble adoptert til Norge 2, 5år gammel. Hun viser en styrke som kun barnevernsbarn har, sier han.

51-åringen visste at barna som fikk være med på pakkingen i Oslo, ville synes det var tøft å ha verdens kuleste dame på besøk, men enda viktigere: Sammen pakket de sekker med klær, som barn i et annet land skal få.

— Både Warnergruppen og Dressmann gir klær til oss. Petter Warner sitter dessuten i styret vårt, sier Sundal.

For Brækhus betyr det mye å kunne hjelpe til og levere klærne videre.

— Jeg har lært utrolig mye av «Ung Oslo». Jeg gleder meg virkelig til å komme ned med disse klærne. Jeg drar til Uganda 26. september, og tror det må være sjette eller syvende gangen jeg er der. Det gir mening å hjelpe andre, ikke minst barn fra slummen.

Skal løpe

Mens det i helgen har vært mosjonsløp i Oslo, skal Brækhus delta i et helt nytt mosjonsløp i Kampala, over 10 km.

— Løpet er åpent for kvinner og det er noe nytt.

Bergensbokseren med base i Berlin skal også følge opp bokseklubben i slummen, men deretter skal hun ha ferie.

— Da blir det safari, sier verdensmesteren, som forsvarte sine tre mesterbelter da hun vant over Oxidia Castillo på teknisk knockout 7. september.

Det veldedighetsarbeidet hun holder på med nå gir mentalt påfyll.