MADRID (Aftenposten): 57 minutter ut i oppgjøret mot Getafe erstattet nordmannen selveste Cristiano Ronaldo.

Den portugisiske superstjernen ga Ødegaard en god klem og et klapp på ryggen, før 16-åringen entret gressmatten med draktnummer 41 på ryggen. Til stor jubel fra hjemmepublikummet – mye takket være at det var fansens aller største helt som forlot banen.

Ødegaard fikk en drøy halvtime til å vise seg frem for de 64.000 tilskuerne på Santiago Bernabeu, og den norske 16-åringen gjorde seg på ingen måte bort.

Les også: Tjærnås: — Gratulerer, Martin. Du viste at du duger!

ØYEBLIKKET: Her kommer Martin Ødegaard inn på banen og erstatter Real Madrids aller største stjerne, Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix

– Utrolig stolt og gladI pressesonen på Santiago Bernabeu dukket 16-åringen aldri opp, men før han dro hjem fra den mektige arenaen i Madrid, gjorde han et intervju med klubbens egen TV-kanal.

– Dette er en veldig spesiell dag. Jeg er utrolig stolt og glad, sier Ødegaard til Real Madrid TV, ifølge Twitter-profilen @RealMadridInfo.

– Jeg var litt nervøs for å spille foran så mange mennesker på tribunen, men jeg forsøke å nyte kampen, sier Ødegaard.

Les også: Støres Ødegaard-tabbe tok av på nettet

Kampreferat: Ødegaard ble historisk i ellevill målfest

Den rekordtidligere debuten gjør Ødegaard til den yngste Real Madrid-spilleren noensinne, og i norske idrettshistoriebøker vil ha nå stå som den eneste nordmannen med spilletid for den spanske hovedstadsklubben.

Ekspert: – En god kamp av Ødegaard

José Luis Sanchez, som følger Real Madrid tett for TV-kanalen LaSexta, mener Ødegaard gjorde et godt inntrykk.

INNHOPP: Martin Ødegaard varmer her opp før innhoppet mot Getafe. Foto: NTB scanpix

– Han var tydelig nervøs de første ti minuttene, men så begynte han å spille med mer selvtillit og da fikk han vist frem personligheten sin. Han ønsker ballen hele tiden og ønsker å hjelpe til. En god kamp, sier Sanchez til Aftenposten.Blant spanske journalister handlet det mest om Cristiano Ronaldo og Carlo Ancelotti etter kampen, som til slutt endte med elleville 7-3 til de hvite. Real Madrid-sjef Ancelotti fikk ikke et eneste spørsmål om Ødegaard fra spanske journalister på pressekonferansen.

Hovedpersonen selv legger nå bak seg sin aller første sesong i Real Madrid. En sesong som på ingen måte har gått knirkefritt. Andrelaget Castilla, der Ødegaard har spilt flest kamper, mislyktes i forsøket på å rykke opp til nest øverste i nivå i det spanske seriesystemet. Og særlig Madrid-avisen har poengtert at lagets fallende prestasjonskurve har kommet etter at Ødegaard kom inn på laget.

Men Ødegaard har gjort sakene sine bra på treningene med førstelaget, og lørdag ble 16-åringen altså belønnet med debuten.

Høgmo: — Martin var som vi kjenner ham

– Jeg har hatt en fin førstesesong i Real Madrid. Jeg trives og føler meg veldig bra, sier 16-åringen.

Real Madrid-spilleren får ros av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

— En historisk dag for Martin, på mange måter. Det er inspirerende for ham å få den muligheten her helt på tampen av sesongen. Gratulerer til Martin og alle rundt ham, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

— Det var veldig gledelig at debuten kom allerede nå i årets sesong, fortsetter han.

Landslagssjefen var imponert over det 16-åringen rakk å vise på den drøye halvtimen han var på banen.

— Martin var sånn som vi kjenner ham, trygg og god med ballen, og fikk en del involveringer som gjør at han sikkert sitter igjen med en god opplevelse, sier Høgmo.