Okparaebo løp inn til 11,24 og kvalifiserte seg til VM i Beijing i World Challenge-stevnet i Madrid lørdag.

Hun ble nummer fire i sitt heat og kom ikke med til finalen i stevnet, men det gjorde ikke så veldig mye, for VM-billetten var i havn, og det var nok det viktigste for den norske sprinteren.

Hun hadde håpet klare kravet tidligere i sesongen, men har ikke hatt full klaff. I Bislett Games forrige måned bommet hun fullstendig.

Det var amerikanske English Gardner som vant Okparaebos heat i Madrid med 11,02. Det hører også med til historien at Okparaebo bare manglet ett hundredel på å komme med til finalen.

Ezinne Okparaebo holder den norske rekorden på 11,10. Hun har tidligere sagt til NTB at målet hennes er å matche den tiden i løpet av sesongen.

Hun har nådd det første store målet i år ved å sikre plass i den norske troppen til VM i Beijing i siste del av august. (©NTB)