TROMSØ — HAUGESUND 2-2

ALFHEIM: I kaptein Simen Wangbergs suspensjonsfravær fikk Jostein Gundersen sjansen fra start mot Haugesund i oppgjøret som endte 2-2. Sju ganger tidligere har han kommet inn i eliteserien, men lørdag var det duket for debut. Og Gundersen markerte seg først da han var feilplassert på Torbjørn Agdesteins 2-1-mål for gjestene etter 71 minutter. Men det skulle bare gå 12 minutter før Gundersen revansjerte seg. Et innlegg fra Gjermund Åsen ble headet mot mål av Christian Landu-Landu. Returen fra tre meter var Gundersen først på, og sikret med det ett TIL-poeng.

— Det gikk så fort at jeg vet ikke hva som skjedde. Det hadde vært bedre om jeg scoret på den sjansen jeg hadde i første omgang, sier Gundersen om en heading som strøk utenfor stolpen.

— Å kunne komme opp i 16-meteren deres og score mål var deilig. Der oppe slipper man å tenke på det defensive og kan bare ofre alt. Marginer gjør at jeg scorer, men jeg har vært i lignende situasjoner før, sier Gundersen stående i pressesonen en liten halvtime etter kampslutt på Alfheim.

— Føles naturlig

For Gundersen vet hvor målet står. Senest i fjor scoret Gundersen tosifret – vel og merke for TILs B-lag og 19-årslag.

— Jeg hadde 12 mål – og tre som ikke ble godkjent, forteller den 20 år gamle midtstopperen.

MÅLSCORER: Jostein Gundersen i aksjon mot Haugesund på Alfheim lørdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Og en del av grunnen til at talentet er såpass målfarlig er at han i sin yngre dager spilte lenger fram i banen.— Da jeg var i Fløya fra jeg var 11 til 15 år spilte jeg en del midtbane og spiss. Å være inne i motstanderens felt føles naturlig for meg, og jeg har alltid scoret mye mål. Det er en ekstremferdighet jeg har sier Gundersen om sin nese for mål.

- Offensiv i hodet

Gundersen spilte i TIL fra han var sju til 11 år etter et årelangt opphold i bergensklubben Laksevåg. Da han var 15 tok han overgang til Alfheim igjen, og ble da spesialisert som midtstopper. Det betydde også at han havnet på samme lag som Mikael Norø Ingebrigtsen (19) – den andre av TILs målscorere. Nå spiller de sammen på TILs A-lag.

— Jostein er en typisk målscorer, og har alltid vært offensiv i hodet. Jeg er ikke overrasket over at han scoret i dag. Vi visste at Jostein var en trussel på offensiv corner og dødball, sa Norø Ingebrigtsen til iTromsø etter kampslutt.

Kantspilleren husker godt da han møtte Gundersen som offensiv Fløya-spiller.

— Han var en trussel da og, sier Norø Ingebrigtsen med et smil.

— Teft, mot og tøffhet

Mål i debuten går ikke folk hus forbi.

— Mobilen koker, så det er artig, sier Gundersen som allerede hadde sett målet i garderoben.

— Det var rart å se det igjen, sier 20-åringen.

Og TIL har tenkt å utvikle det våpenet Gundersen kan komme til å bli offensivt i tiden framover.

— Vi har sett potensialet hans på hver trening. Det er en kombinasjon av teft, mot og tøffhet. Han er alltid den som er nærmest keeperen inne i motstanderens boks. Det er det ikke alle som gjør, men Jostein tar den krigen. Jeg er imponert over han i dag, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø om spilleren som konkurrerer om høyreback og stopperplass.

— Vi flytter han nok ikke lenger fram. Han har vært god der han er der, sier Flovik med et smil.