Da ble hun slått knockout av australske Diana Prazak. Etter å ha kommet seg til ringhjørnet sitt på egne bein, falt hun sammen og ble kjørt til sykehus. Der ble det slått fast at hun hadde pådratt seg en hjerneblødning, og hun ble senere operert.

Mandag ble hun flyttet fra intensivavdelingen på sykehuset, men hun er fortsatt svært trett og medtatt, så det vil ta lang tid før hun blir bra igjen, og boksekarrieren er etter alt å dømme over.

I reglene som Det svenske bokseforbundet følger, står det klart og tydelig at en bokser som har lidd av hjerneblødning, ikke får gå i ringen igjen.

Trente med menn

– De slagene Wallberg ble truffet av skal ikke medføre slike konsekvenser, sier bokseprofessoren Olof Johansson til Expressen. Han skal, sammen med Det svenske bokseforbundet, se gjennom deler av det filmmaterialet Edwards har samlet om Frida Wallberg de siste to årene.

Johansson er særlig interessert i å se hva som skjedde da Wallberg ladet opp til den siste kampen i Spania. Der trente hun sammen med menn.

Nå håper de som organiserer proffboksingen i Sverige at det filmmaterialet som foreligger kan gi svar på om Wallberg led av en skade før hun gikk i ringen med Prazak, en skade som kan ha forårsaket hjerneblødningen.

Vondt i hodet

Fra fredag kveld etter operasjonen på sykehuset til søndag ble den svenske boksestjernen holdt i kunstig koma. Hun ble sakte, men sikkert vekket søndag formiddag, og mandag kom beskjeden om at hun er flyttet fra intensivavdelingen på Karolinska Sykehuset.

– Hun har veldig vondt i hodet, føler seg ikke i form i det hele tatt og er veldig trøtt. Dette er en ventet utvikling ifølge legene, så det ser ut som om alt går som normalt, skriver kjæresten Robert Stridsberg på Facebook.

Han takket også for den støtten og alle hilsninger Wallberg har fått i tiden etter kampen, og han fortalte at hun trolig kommer til å bli værende på sykehuset i alle fall en uke til.