Haugesund 3-1 Odd

I serierunde nummer tre ble Hajradinovic utvist etter å ha kranglet med lagkamerat Per Kristian Bråtveit. Onsdag gjorde Haugesund-spissen seg bemerket med positivt fortegn.

Først fikk 22-åringen fra Bosnia-Hercegovina stjernetreff fra distanse og sendte hjemmelaget opp i 2-1-ledelse. Odd-keeper Sondre Rossbach måtte bare se ballen smelle inn i krysset bak seg etter 27 minutters spill av første omgang.

Fire minutter senere mottok samme Hajradinovic ballen ute på kanten og skar besluttsomt inn i feltet. Avslutningen som fulgte sto ikke tilbake for den første. Igjen satt ballen limt opp i hjørnet bak Rossbach.

De to perlene skulle vise seg å avgjøre kampen.

Agdestein i form

Det var samtidig hendelsesrikt og underholdende både før og etter Hajdarovic-dobbelen i Haugesund.

Torbjørn Agdestein har scoret mål på bestilling for rogalendingene denne sesongen. Foran onsdagens hjemmekamp sto 24-åringen bokført med fem nettkjenninger, og etter bare ni minutters spill hadde Stord-gutten plusset på til seks.

Eirik Mæland hadde regien i angrepet på høyrekanten, og innlegget som fulgte forlenget nigerianske Ibrahim Shuaibu til Agdestein. Inne foran mål fikk den målfarlige spissen en enkel jobb med å gjøre 1-0. Omgangen var imidlertid ikke mer enn snaut halvspilt før Odd var à jour. Olivier Occean forlenget et innlegg med hodet, og inne i feltet ventet Fredrik Semb Berge. Med sitt tredje mål for sesongen skapte han balanse.

Med til historien hører det at Odds forsvarsbauta måtte forlate banen med skade etter en drøy halvtimes spill. Det gjorde ikke oppgaven enklere for telemarkingene.

Misset straffe

Den som trodde at Odd ville starte et kjør mot hjemmelagets mål etter pause, tok feil. Hjemmelaget var farligst og fikk straffe da Ibrahim ble revet ned i feltet sju minutter ut i omgangen. Mål ble det imidlertid ikke.

Forsøket fra Filip Kiss ble reddet glitrende av Odd-keeper Rossbach.

Rossbach vartet også opp med flere gode inngripener, og bidro til at ikke Odd-tapet ble større.

Med onsdagens seier klatret Haugesund til fjerdeplass på tabellen, plassen bak Odd. Opp til serieleder Rosenborg skiller det fem poeng for Mark Dempseys mannskap.

RBK har samtidig én kamp mindre spilt. (©NTB)