34-åringen og hennes team har levert inn søknad om tillatelse til gå kamp på norsk jord. De har vært i møter med kulturministeren og godkjenningsnemda. Brækhus og co. har gjort sin del, og nå er det opp til politikerne.

– Nå føler jeg at vi er veldig nære. Vi har gjort jobben vår. Jeg føler meg trygg på at politikerne godkjenner søknaden. Vi har sendt en meget solid søknad. Vi har nesten gått over vår egen evne. Jeg tror vi skal være fornøyd nå, sier Brækhus til NTB.

Den norske proffbokseren kan ikke vente på å få det endelig klarsignalet. Hun gleder seg til å få oppleve det samme som hennes kollegaer har gjort i lang tid: Å gå kamp på egen jord.

– Det vil bli spektakulært. Ikke vil bare Norges øyne være rettet mot oss, hele Norden, hele verdens øyne vil være på oss. Det har vært en del oppslag rundt omkring om at boksing er forbudt her. Det blir helt enormt, sier Brækhus.

– Bergen eller Oslo

Brækhus kommer opprinnelig fra Bergen og legger ikke skjul på at fødebyen er at aktuelt sted for sin første boksekamp i Norge, men hun vurderer også den norske hovedstaden.

– De to første byene som dukker opp i hodet er Bergen og Oslo. Bergen er et naturlig valg, og den stemningen ville vært ut av en annen verden, men utfordringen er å finne en hall som er stor nok, forteller Brækhus.

Bokseren har begynt å gjøre seg opp tanker om hvordan det hele skal se ut og foregå, men har ikke noe beregning på hvor stor stadion man trenger.

– Når boksingen kommer til Norge skal det smelle litt. Vi har ikke et anslag på hvor mange som kan komme, men jeg tror at det for det først er et event mange har lyst være med på når boksingen kommer til Norge, og for det andre er det et stort event, sier Brækhus, som foreløpig utelukker Fornebu Arena.

Dype daler

I flere år har det vært snakk om proffboksing i Norge, noe som har fått opp motivasjonen hos den norske jenta, men det har også vært tunge stunder.

– Det har vært opp— og nedturer med det. I det ene øyeblikket får du noen positive tilbakemeldinger, men så kommer det noen negative. Det er en berg-og-dal-bane, men jeg har aldri trodd at det ikke skulle gå vår vei, sier Brækhus.

Foreløpig er ikke noe kampdato klar, men teamet håper på en kamp raskest mulig. Heller ikke motstander er kjent, men det forhandles med flere, og Brækhus tror ikke den biten blir noe problem.

– Vi ønsker en toppmotstander, helst med et VM-belte. Når første kamp kommer til Norge, vil det bli så attraktivt at jeg tror vi kan velge og vrake i motstandere, sier Brækhus. (©NTB)