ULLEVAAL (aftenposten.no): Vålerenga ledet to ganger mot Sarpsborg på Ullevaal, men rotet vekk seieren da Kristoffer Tokstad fikk heade inn 2-2 snaut ti minutter før slutt.

Vidar Örn Kjartansson scoret sitt 19. mål for sesongen – på 19 kamper, men det hjalp lite.

For på overtid ble islendingen sendt av banen med direkte rødt kort av kampens dommer. Etter kampen raste spissen.

FORKLARING: Både VIFs Vidar Örn Kjartansson og Sarpsborg Steffen Ernemann (i bakgrunnen) «avga forklaring» om situasjonen hvor førstnevnte ble utvist i 2-2-kampen på Ullevaal. Foto: Kjetil Flygind

— Det er helt totalt latterlig å gi meg rødt kort. Jeg kan ikke forstå det. Jeg sparker ikke, jeg stempler ikke, vi er i en duell, og så blir jeg utvist. Det virket som dommeren hadde et markeringsbehov, freste Örn Kjartansson da han snakket med Aftenposten etter kampen.

- Barnslig

— Jeg driter i om jeg scoret, det betyr ingenting. Vi var i en duell, han holdt meg, jeg prøvde bare å bryte meg løs fra ham. Og så fikk jeg rødt kort. Helt latterlig. Barnslig, fortsatte islendingen.

Det var på overtid at han kjempet om ballen med Sarpsborgs Steffen Ernemann. Sarpsborg-spilleren prøvde å skjerme ballen, og med Örn Kjartansson «på ryggen» falt han plutselig. Han fikk selv gult kort i situasjonen.

— Jeg opplevde at han sparket meg. Om det var med vilje eller ikke vet jeg ikke, men jeg går med ispose rundt ankelen, og har fortsatt vondt, så for meg var det en sparking. Og da blir det vel rødt kort, sier Ernemann om situasjonen.

Direkte rødt kort betyr karantene. Det betyr at Vålerenga kan måtte klare seg uten sin og seriens toppscorer. Men Kjetil Rekdal håper forbundet ser på saken og tar til fornuft.

— Nå får vi se om forbundet følger opp og omgjør situasjoner som er feil. Jeg har sett TV-bildene, og det er ingen som sparker noen.

— Det er helt utenkelig at han skal få lang straff for dette. Dommeren tror Vidar sparker, men det gjør han ikke. Det er fysisk kontakt, kriging om ballen, og litt frustrasjon, kanskje. Begge dytter litt, men noe rødt kort var det ikke, sier Vålerenga-treneren.

Overrasket trener

Sarpsborg-trener Brian Deane ville ikke si så mye om utvisningen av VIF-spilleren.

— Men jeg må si jeg var veldig overrasket over at min spiller fikk gult kort. Det forsto jeg ingenting av, sier Deane til Aftenposten.

— Jeg er ingen spiller som hiver meg ned og filmer, sier Steffen Ernemann.

TOPPSCORER: Vidar Örn Kjartansson var på farten igjen mot Sarpsborg 08. Ghayas Zahid (i bakgrunnen) scoret Vålerengas andre mål. Senere i kampen ble det rødt kort på islendingen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

— Jeg er ingen spiller som flyr rundt og sparker ned folk sånn. Hvis dette er rødt kort kan jeg ikke fortsette å spille, for da blir det flere utvisninger, sier Örn Kjartansson.

Dommeren: - Sparket med kneet

Dommer Tom Harald Hagen kom ut av dommergarderoben en drøy time etter kampslutt. Han var da klar på at det var rødt kort til Vålerengas toppscorer.

— Det jeg så på banen var at Sarpsborg-spilleren lå foran, holdt spillerne bak seg, og kom det et kne som gikk inn i spilleren. Uten ballen der, er det etter mitt skjønn et klart rødt kort. Når man velger å sparke noen med et kne er det slik jeg ser det et rødt kort, sier dommer Hagen.

Det er altså en annen versjon enn de to spillerne serverte etter kampen. Da var det snakk om et spark på ankelen. Men Hagen dømte på et kne fra islendingen.

— Det kan jeg ikke svare for, men jeg så et spark med kneet.

- Örn Kjartansson mener du har et markeringsbehov og kaller deg latterlig…?

— Jeg føler ikke jeg har et behov for å markere meg mer enn normalt, men det får andre svare for, sier Hagen.

— Jeg var ikke i tvil om at det var rødt kort ute på banen, men vi skal hjem og se situasjonen på nytt.