Fra straffemerket sparket Barcelona-stjernen i stedet ballen til siden, og der kom lagkompisen Luiz Suárez løpende og satte kontrollert inn 4-1-scoringen i kampen mot Celta Vigo.

• Se video av straffen øverst i artikkelen!

Barcelona-manager Luis Enrique kunne ikke annet enn å le og riste imponert på hodet.

ØYEBLIKKET: Her gjør han det: Lionel Messi spiller ballen til side, og i bakgrunnen kan du se at Luis Suárez kommer løpende. Foto: Ap

– Det er lov å ta en sånn straffe, vi kjenner jo alle til Cruyff-straffen. Disse spillerne forsøker først og fremst å vinne, men de prøver også ha det gøy, sier Luis Enrique på pressekonferansen etter kampen.Reaksjonene fra kjente fotballprofiler har ikke latt vente på seg på sosiale medier:

«Messi. Suárez. Dere. Er. Latterlige», skriver den engelske fotballegenden Gary Lineker på Twitter.

– Mine damer og herrer. Å herre, se hva han gjorde på den straffen, melder den spanske radioprofilen Manolo Lama på Twitter.

«Elsket Messis straffe. Barcelona er ustoppelige. Den beste trioen på topp» skriver verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2015, Carli Lloyd.

– Jeg visste ingen om at de skulle gjøre det. Messi finner alltid på nye ting, og det fungerte jo bra, sier Barcelona-back Jordi Alba.

Arsenal-duoen Thierry Henry og Robert Pires prøvde seg på noe lignende i Premier League i 2005. Da mislyktes de totalt.

Messi og Suárez' versjon var betydelig mer velykket.

Det var riktignok Barcelona-legenden Johan Cruyff som introduserte denne typen straffespark da han spilte for Ajax i 1982.

Celta Vigos manager fikk etter kampen spørsmål om han synes Messi-straffen var respektløs.

– Nei, Barcelonas angrepsspillere er veldig respektfulle. De kan score på hvilken måte de vil.

Hat trick-Suárez sikret Barca-seier

Luis Suárez og Jordi Alba kommer løpende bort til Lionel Messi etter førstnevntes scoring. Foto: Ap

Luis Suárez' holdt scoringsformen ved like med hat trick da Barcelona sikret 6-1-seier over Celta Vigo. Fernando Torres sørget for at Atlético Madrid holder følge i tetstriden etter 1-0 over Getafe.Barcelona trengte seier mot Celta Vigo søndag for å holde avstanden til serietoer Atlético Madrid på tre poeng.

Lionel Messi ordnet ledelse for hjemmelaget da han skrudde et frispark over muren og i mål etter 28 minutter. Argentineren, som er Barcelonas mestscorende spiller gjennom tidende, kunne med det feire ligamål nummer 299. Svenske John Guidetti utlignet på straffe seks minutter før pause.

Etter 1-1 til pause så det ut til at katalanerne gikk mot sesongens tredje poengdeling, men da startet superspiss Luis Suárez målshowet.

Hat trick

Det var spilt 59 minutter da Messi lekkert vippet ballen til Luis Suárez inne i feltet. Uruguayaneren fikk kontroll, før han avsluttet til side for Celta-keeper Sergio Alvarez.

Kvarteret senere var det MSN-samarbeidet (Messi-Suárez-Neymar) som viste seg fram. Messi dro seg forbi tre mann før han spilte gjennom til Neymar. Brasilianeren rundet keeper og nesten fra dødlinjen la han inn foran mål. Der ventet Suárez, som pirket inn sto 3-1. Uruguayaneren var ikke ferdig med det. Åtte minutter før slutt skaffet Messi straffespark. Argentineren gikk fram til straffemerket, men heller enn å skyte la han ballen kort til side til Suárez som satte inn sitt tredje for kvelden.

Ivan Rakitic og Neymar noterte seg på scoringslista mot slutten av kampen.

Utfordrerne

Fernando Torres brukte bare to minutter på å score Atletico Madrids vinnermål på bortebane mot Getafe. 1-0 betyr at hovedstadslaget står med 54 poeng. Serieleder Barcelona har 57, mens rivalen Real Madrid på tredjeplass står med 53 poeng.

Hør den dagsferske episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: